Perinçek Gaziosmanpaşa Çözüm Buluşması'nda konuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Gaziosmanpaşa Çözüm Buluşması'nda konuştu: "İstihdam üretimin kaynağı, yani daha çok insan çalışacak, üretim sürecine girecek, verimli çalıştıracağız, üreteceğiz ve üretimi hakça, adil bir şekilde paylaştıracağız"

Google Haberlere Abone ol
Perinçek Gaziosmanpaşa Çözüm Buluşması'nda konuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "İstihdam üretimin kaynağı, yani daha çok insan çalışacak, üretim sürecine girecek, verimli çalıştıracağız, üreteceğiz ve üretimi hakça, adil bir şekilde paylaştıracağız." dedi.

Perinçek, bir süre önce Vatan Partisine katılan iş insanı Ethem Sancak ile Gaziosmanpaşa Meydanı'nda bir düğün salonunda düzenlenen "Gaziosmanpaşa Çözüm Buluşması"na katıldı.

Partisinin üretim ekonomisi modelini tanıtan Perinçek, Türkiye'nin üretim modeli programının eşiğine geldiğini belirterek, "Devletin kararlarıyla vergi politikalarıyla Türkiye tasarruf yapacak. Kamu iktisadi teşebbüslerinin karlarının, kazançlarının verimli kılınmasıyla devletin birtakım kaynaklara yani havadan kazanılmış kaynaklara el koyması ve bunları üretime yönlendirmesiyle tasarruf yapacak. Tasarruf ne demek? Yatırıma kaynak demek. Yatırım ne demek? Yani istihdam, iş bulmak demek. İstihdam üretimin kaynağı, yani daha çok insan çalışacak, üretim sürecine girecek, verimli çalıştıracağız, üreteceğiz ve üretimi hakça, adil bir şekilde paylaştıracağız." dedi.

Kendisi ve Ethem Sancak'ın da arasında bulunduğu Vatan Partisinden bir heyetin kısa süre sonra Beşşar Esed'in davetlisi olarak Suriye'ye gideceğini açıklayan Perinçek, şunları kaydetti:

"Bakın Suriye ile iş birliğinde neler var? Suriye ile Suriye'deki bütün terör örgütlerine, etnik terör örgütlerine, bölücü terör örgütlerine ve birtakım İslam bayrağı adı altında İslam'a düşman olan DEAŞ gibi terör örgütlerinin birlikte temizlenmesi, Türkiye ve Suriye Silahlı Kuvvetlerinin beraber, ortak harekatlarla Suriye'de güvenliğin sağlanması, böylece Türkiye'deki Suriyeli misafirlerimizin kendi vatanlarına güvenli bir şekilde dönmelerinin sağlanması, Türkiye'nin sırtındaki büyük bir yükün temizlenmesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Orta Doğu'dan temizlenmesi… Bu yönde ortak bir anlayış içerisinde Suriye hükümetiyle kararlar alacağız, bu çalışmanın içerisindeyiz."

- HDP'Yİ ZİYARET ELEŞTİRİSİ

AK Parti’nin anayasa değişikliği hazırlıkları kapsamında HDP'ye yaptığı ziyareti de eleştiren Perinçek, "HDP kim? Anayasa yıkıcısı, Türkiye'yi bölmek isteyen PKK'nın uzantısı. PKK'nın uzantısı, anayasa yıkıcısıyla anayasa yapacak. Anayasa yıkıcısıyla yeni anayasa yapılır mı? Ancak anayasa yıkıcısıyla anayasa yıkılır. Aynı Cumhuriyet Halk Partisi gibi, İYİ Parti gibi... Onlar HDP'nin, FETÖ'nun dostu ya, AK Parti bir türlü burada kararlı bir tavır alamıyor. Altılı masanın altındaki HDP'yi ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Ethem Sancak da konuşmasında salondaki vatandaşlardan Vatan Partisine üye olmalarını istedi.

Yorumlar