Papa Francesco'dan Soma için dua çağrısı

Manisa'ya bağlı Soma ilçesindeki bir madende meydana gelen göçük ve kurtarma çalışmaları İtalya basınında geniş yer buldu. Papa Francesco da bugünkü Çarşamba Ayini'nde Soma'daki göçükte hayatını kaybeden ve halen göçük altında kurtarılmayı...

Google Haberlere Abone ol
Papa Francesco'dan Soma için dua çağrısı

Manisa'ya bağlı Soma ilçesindeki bir madende meydana gelen göçük ve kurtarma çalışmaları İtalya basınında geniş yer buldu. Papa Francesco da bugünkü Çarşamba Ayini'nde Soma'daki göçükte hayatını kaybeden ve halen göçük altında kurtarılmayı bekleyen madenciler için dua etmelerini istedi.

Corriere Della Sera gazetesi haberi "Türkiye'de madenciler ölümcül kapanda" başlığıyla birinci sayfadan okuyucularına duyurdu. Türkiye'de madenciliğin en tehlikeli mesleklerden biri olduğuna dikkat çekilen haberde göçük altındaki madencileri kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.

Repubblica gazetesi ise "Yerin 2 kilometre altındaki madende katliam 150 ölü" başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde üzücü kazada hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe duyulduğunu belirtti.

Göçük haberine birinci sayfada en geniş yer veren La Stampa gazetesi ise haberi "Türkiye; Madende göçük: 150 ölü" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberin içeriğinde "En kötü tahminlerden daha kötü" tabirini kullanarak ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydeden gazete internet sitesi ve resmi twitter adresi üzerinden de güncel rakamları okuyucularına ulaştırmaya devam ediyor.

Ayrıca Papa Francesco da bugünkü Çarşamba Ayini'nde "Sizleri dün Türkiye'de Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden madencilere ve hala göçük altında olanlara dua etmeye davet ediyorum. Tanrı'dan hayatlarını kaybedenleri kendi evinde karşılamasını ve onların ailelerine ferahlık vermesini diliyorum." diye duaya davet etti. CİHAN

Yorumlar