Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına yanıt verdi

Prof. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına yanıt verdi. "DEĞİLİM! Olsam buradan yazarım" dedi. Özgür Demirtaş, siyasete uzağım dedi ve siyasi partilere önerilerini her zaman ilettiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı için aday mı?

Özgür Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına yanıt verdi. Yaşanan adaylık tartışmalarının ardından Demirtaş'ın aday olabileceği iddia edilmişti. Ancak Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı olan Demirtaş, "DEĞİLİM! Olsam buradan yazarım." şeklinde açıklama yaptı.

Meral Akşener'in 6'lı Masa çıkışının ardından siyasette hareketlilik sürerken, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeni isimler konuşuluyor. Son olarak Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın aday olabileceği sosyal medyada gündeme geldi.

Ancak Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2018'den beri adımı Cumhurbaşkanı adayı diye çıkarıyorlar. DEĞİLİM! Olsam buradan yazarım" ifadelerini kullandı. Ayrıca Demirtaş, siyasete uzak olduğunu ve hiçbir siyasi oluşumla ilgisi olmadığını belirtirken, "Ancak arka plandan (önde olmama şartı ile) Dil-Din-Irk-Köken ayrımı yapmayan Değişen dünyayı yakalamaya açık olan Teknolojik Devrimi isteyen 'Sosyal ve Demokrat' Siyasi partilere önerilerimi her zaman iletirim" diye yazarak Cumhurbaşkanı adayı olacağına yönelik çıkan haberleri yalanlamış oldu.

özgür demirtaş

özgür demirtaş

Özgür Demirtaş'ın bu açıklamaları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik adaylık tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Yorumlar