ÖSO ile YPG arasında çatışmalar şiddetlendi

DEAŞ bahanesiyle işgal ettiği Arap kasabası Menbiç'e yerleşen YPG ilçeyi terk etmiyor. ÖSO güçlerinin operasyonuna karşılık veren YPG'lileri le şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Google Haberlere Abone ol
ÖSO ile YPG arasında çatışmalar şiddetlendi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyindeki Halep iline bağlı Menbiç ile El Bab arasındaki bölgede ÖSO ile YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. YPG, DEAŞ bahanesiyle işgal ettiği bölgeleri terk etmeye yanaşmıyor. ÖSO sözcülerinin yaptığı açıklamalara göre Münbiç’in batısındaki Ulaşlı, Tel Turin, Karah, Umia, Büyük ve Küçük Fikha köyleri YPG’den alındı. Ancak Al Bakki, Kirhoyuk, Bughaz ve Abu Hayj köylerinde çatışmaların sürdüğü bildiriliyor. Öte yandan Tel Turin’in yaklaşık 1 km uzaklıktaki bölgedeki en büyük köylerden biri olan Arima’da da YPG ve ÖSO arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Savunma uzmanları Münbiç’e doğru ilerlemenin diğer nedeninin ÖSO bünyesindeki Arap savaşçılar olduğunu söylüyor. ÖSO birliklerinde Münbiçli bir çok savaşçı bulunuyor. Bu savaşçılar memleketlerine yaklaştıkça evlerine ulaşabilmek için Münbiç’e doğru büyük bir istekle ilerliyor.

Yorumlar

erdem hadi aslanlar Allah yardımcınız olsun vurun ypg yi temizleyin kasabanızı