Onursal Adıgüzel kimdir nerelidir kaç yaşında?

Onursal Adıgüzel kimdir sorusu Ataşehir Belediye başkan adaylığının açıklanmasıyla birliktü gündem oldu. Battal İlgezdi'nin yerine aday gösterilen İlgezdi, Kılıçdaroğlu döneminde seçim takip sisteminde yaşanan sorunlar sonrasında istifa etmek zorunda kalmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Onursal Adıgüzel kimdir nerelidir kaç yaşında?

Onursal Adıgüzel, 1985 doğumlu Türk siyasetçisi, eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamış, çeşitli özel sektör firmalarında endüstri mühendisi ve yönetici olarak görev yapmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde önemli roller üstlenmiş, şu anda İstanbul milletvekilidir. SEO açısından önemli unsurlar; Adıgüzel'in eğitim geçmişi, siyasi kariyeri ve kişisel bilgileridir.

Eğitimi

Onursal Adıgüzel nerelidir ve eğitimi nedir? Adıgüzel, 1985 yılında Malatya'da doğmuştur. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlamış, ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisansına devam etmektedir.

Kariyeri

Onursal Adıgüzel siyasi kariyerine nasıl başlamıştır? Özel sektörde endüstri mühendisi ve yönetici olarak çalıştıktan sonra, siyasete atılmıştır. Eylül 2010 ve Ocak 2011 arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olmuş, daha sonra Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, 25., 26. ve 27. dönem İstanbul milletvekilliği yapmıştır.

Mevcut Görevleri ve Yetenekleri

Onursal Adıgüzel'in mevcut görevleri ve yetenekleri nelerdir? Adıgüzel, 2023'e kadar CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak hizmet vermiş, TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeliklerinde bulunmuştur. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Kişisel Hayatı

Onursal Adıgüzel'in kişisel hayatı nasıldır? Adıgüzel evli ve bir çocuk babasıdır.

Yaşanan Sorunlar Sonrası İstifası Alınmıştı

Adıgüzel'in 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul'un Ataşehir ilçesi belediye başkan adayı olarak belirlenmesidir​​. Bu adaylık, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin partisinden istifasının ardından gerçekleşmiştir.

Bunun yanı sıra, Adıgüzel, 2023 yılında CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiş ve partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bu görevden alınmıştır​​. Bu gelişme, özellikle siyasi kariyeri açısından önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Onursal Adıgüzel kimdir nerelidir kaç yaşında?
Onursal Adıgüzel, Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki kişilerden biri olarak biliniyordu, istifa edinceye kadar.

 

Yorumlar