Oğuzhan Asiltürk kimdir, nerelidir, gerçek adı nedir, kaç yaşındadır?

Oğuzhan Asiltürk kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, soruları Milli Görüş'ün Necmettin Erbakan'dan sonraki lideri konumunda olan ünlü siyasetçinin Saadet Partisi'nin gidişatıyla ilgili açıklamaları sonrasında gündeme geldi. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir, biyografisi ve özgeçmişi nedir?

Google Haberlere Abone ol
Oğuzhan Asiltürk kimdir, nerelidir, gerçek adı?

Oğuzhan Asiltürk kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce nerelerde çalıştı, ne iş yaptı, siyasette hangi görevlerde bulundu? İşte Oğuzhan Asiltürk hakkında merak edilenler, biyografisi ve özgeçmişi:

Oğuzhan Asiltürk kimdir?
Oğuzhan Asiltürk

 

Öncelikle Oğuzhan  Asiltürk'ün neden gündeme geldiğine değinelim. Asiltürk, her geçen gün eriyen ve yüzde 1'in altına düşen Saadet Partisi'ndeki erimeyi durdurmak ve CHP'nin kuyruğuna takılarak gitmesini engellemek için harekete geçmesiyle gündeme geldi. 

Necmettin Erbakan'dan sonra Milli Görüş hareketinin manevi lideri konumunuda, Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor. Bu konum, onun Saadet Partisinin gerçek lideri olma vasfını veriyor. 

Asiltürk, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini ziyaret etmesi, terörle mücadele gibi ülkenin menfaatlerini ilgilendiren konularda kendilerine destek vermelerini, hatta Cumhur İttifakı'na katılmaları konusunda görüşmelerde bulunmuştu. 

Sonrasında ise Oğuzhan Asiltürk de iade-i ziyarette bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beştepe'de ziyaret etmişti. 

Son olarak ise Oğuzhan Asiltürk, Twitter üzerinden yaptığı uzun bir açıklama ile Saadet Partisi'nin değişim zamanı geldiği mesajını vermişti. 

Asiltürk, Saadet Partisi'nin kuruluş kodlarına geri dönmesi, asıl amacına dönüş yapması gerektiğini belirterek önümüzdeki günlerde bir kongreye gidilmesi kararı aldığını söylemişti. 

Asiltürk, partide gençlere yer açılması gerektiğini de sözlerine eklemişti. 

Oğuzhan Asiltürk kimdir, nerelidir, gerçek adı nedir, kaç yaşındadır?
Oğuzhan Asiltürk

 

Oğuzhan Asiltürk'ün açıklamalarından sonra parti sözcüsünden "itiraz" niteliğinde açıklama geldi. 

Sonrasında ise partinin bir önceki başkanı Mustafa Kamalak'tan da yine benzer bir itiraz gelmişti. 

Bütün bunlar yaşanırken Oğuzhan Asiltürk'ün kim olduğu, ne iş yaptığı, biyografisi ve özgeçmişi gibi konular merak konusu olmuştu. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir?

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR, NERELİDİR?

Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935 tarihinde Malatya'nın Hekimhan ilçesinde dünyaya geldi. 

Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde İçişleri bakanlığı, sanayi ve teknoloji bakanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. 

İnşaat mühendisliği mezunu olan Asiltürk'ün asıl mesleği serbest mali müşavirliktir. 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

Milli Selamet Partisi davası nedeniyle bir yıl cezaevinde kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı.

Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine seçildi.

11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi. 

Daha sonra Fazilet Partisi'ne girdi.

Daha sonra Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına seçildi.

Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarının bir kumpas olduğunu ve orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini savundu.

Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını savunan fikirlere sahiptir.

7 Ocak 2021'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Asiltürk, Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını söylediğini belirtti.

20 Mart 2021'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesini feshetti.

14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

OĞUZHAN ASİLTÜRK'ÜN GERÇEK ADI FARKLI OLDUĞUYLA İLGİLİ İFTİRALAR

Yorumlar