Navaz Şerif: Dava kişisel değil, Pakistan ile Müşerref arasındadır

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, günlerdir ülke gündeminin bir numaralı konusu olan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref davası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Navaz Şerif: Dava kişisel değil, Pakistan ile Müşerref arasındadır

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, günlerdir ülke gündeminin bir numaralı konusu olan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pakistan'da özel televizyonlarından birine konuşan Şerif, vatana ihanet suçundan yargılanan Müşerref ile ilgili kararın mahkemeye ait olduğunu vurguladı. Şerif, "Benim konuyla ilgili konuşmam doğru olmayabilir. Dava Müşerref ile Pakistan devleti ve anayasası arasındadır. Ve kişisel algılanmamalıdır.’’ dedi.

Davanın kişilerle bağdaştırılamayacağına vurgu yapan Şerif, "Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Biz kendi anayasasına, hukukuna ve yargı sistemine sahip bir demokratik devletiz." ifadelerini kullandı.

Şerif ayrıca, "Eğer her birey hukuk karşısında eşit ise Müşerref de bu kapsamda yargılanacaktır ve haklı veya suçlu olduğuna mahkeme karar verecektir." dedi.

Pakistan anayasasının 6 maddesi kapsamında vatana ihanet suçundan yargılanan Müşerref, perşembe günü mahkeme yolunu ilk kez tutmuş, ancak yolda kalp krizi geçirmişti. Ravalpindi Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılan Müşerref, yoğun bakıma alınmıştı. Şu an hayati tehlikesi olmadığı belirtilen Müşerref’in tedbiren yoğun bakımda tutulduğu kaydediliyor.

Bu arada Müşerref’in sağlık raporlarının İngiltere’ye gönderildiği ifade edilirken, Pakistan İçişleri Bakanlığı, Müşerref hakkındaki yurt dışına çıkma yasağının kaldırılmasının şuan sözkonusu olmadığını açıkladı.

Navaz Şerif’in başbakanlığı döneminde genelkurmay başkanlığı yapan Müşerref, 1999'da darbe yaparak devlet başkanlığına gelmişti. Müşerref 2007 yılında, vatana ihanet kapsamına giren anayasayı askıya almak suçundan yargılanıyor. CİHAN

Yorumlar