Muhsin Yazıcıoğlu Sancaktepe'de anıldı

(Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı) Bizde ve daha da önemlisi toplumumuzun kahir ekseriyetinde genel başkanımızın ve arkadaşlarımızın şehadeti asla bir kaza olarak kabul görmedi"

Google Haberlere Abone ol
Muhsin Yazıcıoğlu Sancaktepe'de anıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına ilişkin, "Bütün şüpheler aydınlatılacak ve burada hatası, ihmali, kastı, kusuru olan herkes, bir eksiksiz, hukuk önünde hesabını verecek." dedi.

BBP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Sancaktepe'de Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Muhsin Yazıcıoğlu Anma Programı"nda konuşan Destici, 2009 yılından beri 25-31 Mart arasını "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehitleri Anma Haftası" olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Destici, "Bu yıl da cuma günü 25 Mart'ta Ankara'da önce sabah erken saatlerde Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında şehit liderimizi yad ettik, dualarla ve tekbirlerle andık. Dün memleketi Sivas'taydık. Sivaslı dava arkadaşlarımızla birlikte şehit liderimizi ve onunla birlikte şehadete yürüyen yol arkadaşlarını hep birlikte yad ettik." diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun sadece partilerinin genel başkanı ve liderleri değil aynı zamanda yol arkadaşları olduğunu vurgulayan Destici, bu nedenle kayıplarının ve acılarının büyük olduğunu ve hüzünlerinin 13 yıldır dinmediğini dile getirdi.

Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili dava ve hukuki süreçlere değinen Destici, 19 sanığın yargılandığını belirterek, şunları kaydetti:

"En önemlisi ana soruşturma dosyasını tekrar açtırdık, üç kişilik komisyon zaten yanlıştı. Tekrar 9 kişilik uzman bir komisyon kurdurduk. Çalışmalarını tamamladılar. Raporlarını yazmaya başladılar. Bizim beklentimiz şudur. Bizde ve daha da önemlisi toplumumuzun kahir ekseriyetinde genel başkanımızın ve arkadaşlarımızın şehadeti asla bir kaza olarak kabul görmedi. Dolayısıyla da buradaki bütün şüpheler aydınlatılacak ve burada hatası, ihmali, kastı, kusuru olan herkes, bir eksiksiz, hukuk önünde hesabını verecek. Hak ettiği ceza neyse onu alacak. Bütün arkadaşlarımız ve milletimiz emin olsun ki biz sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Bugüne kadar bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Çünkü sözün başında da söyledim. Yazıcıoğlu bizim sadece genel başkanımız değil, o bizim ağabeyimiz, kardeşimiz, dava arkadaşımız, yol arkadaşımızdı. Onun hukuku bizim hukukumuzdur. Sonuna kadar arkasındayız."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türkiye sınırları dışındaki soydaşları ve dindaşları konusunda hassas olduğunu vurgulayan Destici, Doğu Türkistan konusunda ne kadar hassassa Filistin konusunda da o kadar hassas olduğunu dile getirerek, "Çeçenistan, Kırım konusunda ne kadar hassassa Suriye ve Irak, Myanmar, Türkmeneli konusunda da o kadar hassastır. Bütün o Türk ve İslam coğrafyasını gezdiğinizde ya da oranın liderleriyle, temsilcileriyle konuştuğunuzda hep bunu sizlere anlatacaklardır. Çünkü o 'bir hayalim var, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar kaynaşmış ve birleşmiş bir Türk dünyası hayal ediyorum' diyordu."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değinerek, "Güç kimdeyse maalesef güçsüzü eziyor. İşte Ukrayna'nın hali ortada. Milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Onun için devletimizin varlığını her şeyin üstüne koyacağız. Ülkenin bütünlüğünü her şeyin üstüne koyacağız. Milletin istiklalini ve istikbalini her şeyin önüne koyacağız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından hediye takdim edilen Destici, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar