Muhlis Ete kimdir nerelidir ne zaman örgüte katıldı?

Muhlis Ete kimdir sorusu MİT ve TSK ortaklığıyla düzenlenen son nokta operasyonlarından biriyle birlikte gündem oldu. Örgütün üst düzey isimlerinden olan Ete, Suriye'de düzenlenen nokta operasyonuyla öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Muhlis Ete kimdir nerelidir ne zaman katıldı?

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda, PKK'nın üst düzey yöneticilerinden ve aynı zamanda terör örgütünün Suriye yapılanması olan YPG'nin Haseki Tabur sorumlusu olan Muhlis Ete öldürüldü. Ete, Türkiye'nin en çok aranan teröristler listesinde yer alıyordu. Peki, Muhlis Ete kimdir, nerelidir?

Muhlis Ete, 14 yıldır faaliyet gösterdiği Irak'ın kuzeyindeki Haftanin, Metina, Zap ve Gara bölgeleri ile Kandil Dağı'ndaki barınma alanlarında silahlı eylemlerde bulunmuş bir isimdi. Daha sonra Suriye'nin kuzeyine gönderilen Ete, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi karşısında bulunan Tel Abyad'dan Haseki vilayetine giden kara yolunda seyir halindeyken düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

SÖZDE YÖNETİCİLİK DÖNEMİ

Muhlis Ete, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yapılanması YPG içinde çeşitli yerleşim alanlarında sorumlu düzeyde terörist faaliyetlerde bulunmuş, son olarak Haseki YPG sözde Tabur sorumlusu olarak görev yapmıştı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Resulayn ve Tel Abyad bölgelerinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nda, silahlı ve bombalı saldırıların başındaki isimlerden biri olduğu bilgisine ulaşıldı.

ARANAN TERÖRİST

Muhlis Ete, Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından en çok aranan teröristler listesinde 2 milyon lira para ödüllü Yeşil kategorisinde yer alıyordu. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyordu.

 

Yorumlar