Muhammed Sanusi Barkindo neden öldü OPEC Genel Sekreteri kimdir?

Muhammed Sanusi Barkindo neden öldü, kimdir, nerelidir, kaç yaşında, OPEC Genel Sekreteri olduğu doğru mu?

Google Haberlere Abone ol
Muhammed Sanusi Barkindo neden öldü, kimdir?

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Sanusi Barkindo neden öldü, kimdir, nerelidir, kaç yaşında, OPEC Genel Sekreteri olduğu doğru mu?

Sosyal medyada son iki gündür yayılan bir haberde "Petrol fiyatlarının düşürülmesi için çalışan OPEC Genel Sekreteri Barkindo, fiyatların 100 dolar seviyesine düşmesiyle birlikte öldürüldü" şeklinde paylaşımlar yapılıyor.

Paylaşımlar birçok ünlü sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılınca viral oldu.

Hal böyle olunca da insanlar "Muhammed Sanusi Barkindo neden öldü, kimdir, nerelidir, kaç yaşında, OPEC Genel Sekreteri olduğu doğru mu?" sorularını sormaya başladı.

Barkindo, 2016 yılında OPEC genel sekreteri olarak göreve başladığından bu yana, Kovid-19 salgını, Rusya ile OPEC+ ittifakının oluşturulması ve diğer sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere tarihi olaylarla sarsılan değişken piyasalara tanık olan petrol üreticisi grubu için çalkantılı zamanlar yaşadı. OPEC ülkeleri ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali.

Örgüt, bu süre zarfında Katar ve Ekvador olmak üzere iki üyesini kaybederken, Barkindo yine de küresel petrol piyasalarını istikrara kavuşturma çabasında grup üyeleri arasındaki birliğe rehberlik etme konusunda itibar kazandı.

Barkindo, 31 Temmuz’da OPEC’teki görevinin tamamlanmasının ardından başlayacak olan Atlantik Konseyi’nde seçkin bir burs kazandı.

Atlantic Council CEO’su Frederick Kempe daha önce Barkindo’yu “petrol piyasaları, güvenlik ve yönetişim konusunda benzersiz bir uzmanlığa” ve “değişken bir dünyada jeopolitik konusunda derin bir anlayışa” sahip olarak tanımlamıştı.

Peki, Muhammed Sanusi Barkindo gerçekten OPEC Genel Sekreteri mi ve gerçekten de bu yüzden mi öldü?

Muhammed Sanusi Barkindo neden öldü, kimdir, nerelidir, kaç yaşında, OPEC Genel Sekreteri olduğu doğru mu
Muhammed Sanusi Barkindo neden öldü, kimdir, nerelidir, kaç yaşında, OPEC Genel Sekreteri olduğu doğru mu

 

Evet, Muhammed Sanusi Barkindo 2016'dan bu yana OPEC Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu.

Ve dün aniden ölüm haberi geldi.

Öldüğünde ise henüz 63 yaşındaydı. 

Mohammad Barkindo olarak da bilinen Mohammed Sanusi Barkindo 20 Nisan 1959 tarihinde dünyaya geldi.

Nijeryalı bir politikacıydı.

1 Ağustos 2016'dan ölümüne kadar OPEC Genel Sekreteri olarak görev yaptı .

Daha önce 2006'da Genel Sekreter Vekili olarak görev yaptı, 1993'ten 2008'e kadar OPEC'in Ekonomik Komisyon Kurulu'nda Nijerya'yı temsil etti.

2009'dan 2010'a kadar Nijerya Ulusal Petrol Şirketi'ne liderlik etti ve 1991'de başlayan BM iklim müzakerelerinde Nijerya'nın teknik heyetine başkanlık etti. 

Barkindo , siyaset bilimi lisans derecesini 1981'de Ahmadu Bello Üniversitesi'nden ( Zaria, Nijerya ) ve 1991'de Washington Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisans derecesini tamamladı.

MBA öncesinde, 1988'de Oxford Üniversitesi'nden Petrol Ekonomisi alanında yüksek lisans diploması aldı.

Ayrıca, Yola Federal Teknoloji Üniversitesi'nden fahri doktora verildi. 

Barkindo 5 Temmuz 2022'de 63 yaşında öldü.

Ölümü Nijerya Ulusal Petrol Şirketi Grup Genel Müdürü Mele Kyari tarafından açıklandı.

Ancak neden öldüğüne dair ise bir bilgi bulunmuyor; ancak ölümünün petrol fiyatlarının düşmesiyle ilgili bir durum olduğuna dair hiçbir kanıt ya da belirti yok. 

Kaldı ki zaten görev sirüsi 23 gün sonra sona eriyordu. OPEC Genel Sekreterliği görevinden 31 Temmuz'dan itibaren başkası oturacaktı.


 

Yorumlar