Müge Arslan kimdir nerelidir kaç yaşında?

Müge Arslan'ın kim ve nereli olduğu soruları en son Habertürk'te katıldığı program sonrasında merakla sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Müge Arslan kimdir nerelidir kaç yaşında?

Doç. Dr. Müge Arslan kimdir sorusu bu aralar merakla soruluyor.

MÜGE ARSLAN KİMDİR?

Doç. Dr. Müge Arslan, beslenme ve diyetetik alanında uzmanlaşmış bir akademisyen ve klinisyendir. Eğitimini Erciyes, Marmara ve Okan Üniversitelerinde tamamlayarak 2020 yılında doçentlik unvanı almıştır. İngilizce ve Fransızca dillerine hakimdir ve 'Dietary Approaches To Irritable Bowel Syndrome (IBS)' gibi eserlerin yazarıdır.

Akademik çalışmalarının yanı sıra, İstanbul'daki A+ özel hastanelerde ve kendi muayenehanesinde aktif olarak çalışmaktadır. Araştırma alanları beslenme, diyetetik, yeme bozuklukları, toplu beslenme sistemleri ve klinik beslenme üzerinedir. Bu biyografi, Doç. Dr. Müge Arslan'ın SEO uyumlu bir özeti olup, akademik ve profesyonel başarılarına odaklanmaktadır.

Akademik ve Profesyonel Geçmiş

Doç. Dr. Müge Arslan, lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde ve doktorasını Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Doçentlik unvanını 2020 yılında almıştır.

İngilizce ve Fransızca dillerine hakim olan Arslan, İngilizce yayımlanan ‘Dietary Approaches To Irritable Bowel Syndrome (IBS)’ kitabının yazarıdır.

Doç. Dr. Arslan, beslenme, diyetetik, yeme bozuklukları, toplu beslenme sistemleri ve klinik beslenme alanlarında sayısız ulusal ve uluslararası yayına sahiptir.

Mesleki Deneyim

Müge Arslan, 15 yıl boyunca İstanbul'daki A+ özel hastaneler ve kliniklerde (Floransnightingale, Vehbi Koç Medamerikan Tıp Merkezi) görev yapmış, ayrıca ‘Müge Arslan Sağlıklı Beslenme ve Yaşam’ isimli kendi muayenehanesinde hizmet vermiştir.

Yabancı Dil Bilgisi

Arslan, 87,5 YÖKDİL puanına sahip olup, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Yayınlar ve Araştırmalar

Doç. Dr. Arslan, COVID-19 pandemisi sırasında sağlık çalışanlarının beslenme alışkanlıkları, hedonik açlık ve beslenme değişim süreçleri, Akdeniz diyetine uyum, beslenme durumu ve obezite ilişkileri gibi konularda çok sayıda ulusal ve uluslararası makale yayınlamıştır. Ayrıca, 'Dietary approaches to Irritable Bowel Syndrome (IBS)' ve 'Nutrition ;Seventh Edition' gibi önemli eserlerde editör olarak görev almıştır.

Verdiği Dersler ve Yönetilen Tezler

Doç. Dr. Müge Arslan, Üsküdar Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü düzeylerde çeşitli dersler vermektedir. Ayrıca, sağlık çalışanlarının duygu düzenleme güçlüğü, hedonik açlık durumları ve gıda bağımlılığı gibi konularda birçok yüksek lisans tezi yönetmiştir.

Projeler ve Patentler

Arslan, TÜBİTAK 1002 projesi yürütücüsü olarak Kahramanmaraş'taki depremzedeler için beslenme kitleri üzerine çalışmıştır ve çölyaklı bireylere yönelik bir beslenme kiti için patent almıştır.

Sertifikalar ve Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler

Doç. Dr. Arslan, çeşitli sağlık ve beslenme kongrelerine katılmış ve deney hayvanları kullanım sertifikası gibi belgeler elde etmiştir. Ayrıca, Klinik Enteral Paranteral Nutrisyon Derneği ve Türkiye Diyetisyenler Derneği üyesidir.

Üniversite Dışı Deneyim

Arslan, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Yaşasın Hayat Kliniği, Özel Florence Nightingale Hastanesi, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Tıp Merkezi gibi kurumlarda çalışmış ve kendi ismiyle bir sağlık ve formda yaşam merkezi işletmiştir.

Müge Arslan
Müge Arslan 21 Ocak 2024 tarihinde Habertürk'te

 

 

Yorumlar