Moskova’da düzenlenen fuarda robotlar hünerlerini sergiledi

Rusya’nın başkenti Moskova’da 'Robotlar Balosu' adıyla düzenlenen fuarda sergilenen robotlar, ilginç maharetleriyle göz doldurdu. Robotlar; dans etti, resim çizdi, şiir okudu, klasik müzik çaldı. Fuarda; ABD, Japonya, Çin ve Avrupa ülkelerinden...

Google Haberlere Abone ol
Moskova’da düzenlenen fuarda robotlar hünerlerini sergiledi

Rusya’nın başkenti Moskova’da 'Robotlar Balosu' adıyla düzenlenen fuarda sergilenen robotlar, ilginç maharetleriyle göz doldurdu. Robotlar; dans etti, resim çizdi, şiir okudu, klasik müzik çaldı.

Fuarda; ABD, Japonya, Çin ve Avrupa ülkelerinden getirilen çeşitli robotlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Rus robotlarının da sergilendiği fuarda, dans eden robotlar küçük izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Piano robot ise özel programla fuarda çocuklara klasik müzik ziyafetinde bulundu.

Mühendis Kristina Yurtayeva, dünyaca ünlü Rus şairi Aleksandr Puşkin’in robotunu tanıttı.Tıpkı Puşkin gibi konuşan robot şiir ziyafeti çekti. Kristina, “Tıpkı Puşkin, yüzündeki deri de insan derisi gibi. Saçları, burnu, kulağı. Özel programla Puşkin’in çeşitli duygularını bize sunuyor. Özel günlerde, şiir etkinliklerinde robot Puşkin size güzel şiirler okur. . Okullarda da öğrenciler için faydalı olacak ” dedi.

Bir başka robotun resim çizmesi ise ilgiyle izlendi. Fuarın organizatörlerinden mühendis Andrey Prokofyev, “Rusya’da ilk kez böyle robot fuarı yapılıyor. Önümüzdeki yıllarda da böyle fuarlar yapmayı planlıyoruz. Robotlarımız dünyanın her yerinden geldi. Dünyanın en modern robotları bunlar. Yaklaşık 20 adet. Bazı robotlar sanayi tesisleri için öngörülmekte. Artık sıra Rusya’da. Bizim artık robot kullanmamız lazım. Bazı fonksiyonları robotlar daha düzgün yapabiliyor. Robot teknolojisi gerektiren bazı sektörler vardır. Gelişim hızlanıyor, artık robot teknolojisi ön plana çıkıyor.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar