MHP'li muhaliflerden 'psikolojik' mücadele

MHP'li muhalifler tüzük kurultayı için 'yeterli çoğunluğa' ulaştıklarını iddia ediyor; ancak açıklamaların psikolojik baskı oluşturmaya yönelik olduğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhaliflerden 'psikolojik' mücadele
MHP'de Çağrı Heyeti'nin tüzük değişikliği için topladığı kongrede 'psikolojik mücadele' yaşanıyor. Muhaliflerin kendi aralarında ve muhalifler ile genel merkez arasındaki psikolojik mücadele dışarıya da yansıdı. Çağrı heyeti, henüz sayım yapılmadan salt çoğunluğa ulaştığını savundu. Meral Akşener ise salona girerken diğer adayların aksine taraftarları tarafından sloganlarla karşılanınca tepki oluştu. Öte yandan Ümit Özdağ ile Meral Akşener'in kameralar karşısında tartışması da dikkat çekti. 

Ankara'nın Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen kongrede, alfabetik il sırasına göre anons edilen delegeler noter nezaretinde delege kartını alarak salona giriyor.

Çağrı Heyeti üyesi Ayhan Erel, delegeleri, hazirun listesine imza atmadan salona girmemeleri konusunda uyardı. Erel, "psikolojik sınır olarak görülen 900'e ulaşmak adına imza atmadan salona geçilmemesini" istedi.

MHP'de kongrenin toplanabilmesi için salt çoğunluk bin 187 delegenin yarıdan bir fazlası olan 594.
Dört ayrı masada delegelerin kayıt işlemi sürüyor. Bu listeler birleştirme tutanağında bir araya getirilecek ve net sayı ortaya çıkacak.

Öte yandan kongrenin yapıldığı Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu alana kurulan delege kapısından girmek isteyen Haluk Kırcı ve beraberindekilere izin verilmedi. Çevik kuvvet polisince uzaklaştırılan gruptakiler daha sonra tekrar delege kapısına geldi.

Haluk Kırcı, üst araması yapıldıktan sonra içeriye protokol kartıyla giriş yaptı.

Yorumlar