MHP'li muhalifler son kararını açıkladı

MHP'li muhalifler yarın yapılması planlanan kongreyle ilgili ortak açıklama yaptı. Muhalifler yarın kurultay yapılmayacağını, ancak yine de kurultayın yapılacağı salona gideceklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhalifler son kararını açıkladı
MHP'li muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, yarın yapılması planlanan kongreyle ilgili ortak açıklama yaptı. Aynı zamanda genel başkanlığa aday olan bu isimler, yarın kurultayın resmi kurumlar tarafından engellendiği ve yapılmayacağını, ancak yine de kurultayın yapılacağı salona gidileceğini açıkladı. Muhalif isimler, kurultay için yer ayrılan Anadolu Otel'de yine de bir toplantı düzenleneceği, burada basın açıklaması yapılacağı belirtildi. Basın toplantısında MHP'li dört başkan adayı da yer alacak. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Dün itibarıyla tüm baskılara rağmen Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi talebin kabulü ile Ankara 25. İcra Müdürlüğünce yapılan tüm işlemlerin iptaline karar vermiştir. Böylece MHP'nin Olağanüstü Tüzük Kurultayının yapılması önündeki engel kalkmamıştır, ancak mahkemenin bu kararı avukatlar marifetiyle gereğinin ifası için Ankara 25. İcra Müdürlüğüne teslim edildiğinde icra müdürünce kongrenin yapılması yönündeki işlemlere derhal başlanmışken avukatlarımızın da şahit olduğu üzere Adalet Bakanlığından gelen bir telefon üzerine yapılan işlemler durdurulmuştur.  

İcra Müdürü işlemi durdurmasının akabinde Adalet Bakanlığından konu ile ilgili nasıl bir işlem yapacağı yönünde görüş istemiş bu istem üzerine Adalet Bakanlığı yazılı cevap vererek, İcra Müdürlüğünün Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını yok sayması talimatını vermiştir. İcra Mahkemelerinin kararını derhal uygulamakla görevli İcra Dairesi bu görevi uygulamaya koymak yerine konunun tarafı haline gelen Adalet Bakanlığından talimat sorarak tamamen hukuksuz bir işlem gerçekleştirmiştir ve Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi kararını hukuka aykırı şekilde yok saymıştır.
 
Ankara Valiliği başta olmak üzere çeşitli mercilere siyasi baskı yapılarak, kurultayın yapılmasının kolluk kuvvetleri marifetiyle engellenmesi talimatı verilmiştir. MHP'nin bir iç meselesi olan tüzük kurultayı, AKP ve hükümetin meselesi haline gelmiştir. Bir saatte başbakan değiştiren, iki saatte kongre kararı alan zihniyet, MHP Tüzük Kurultayını yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır. Unutulmasın ki, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Özellikle de hukuku bugün siyasi çıkarları için ayakları altına alanlara. Hukuku ayaklar altına alan bu hükümetten ülkücüler bunun hesabını mutlaka soracaktır. Bu hükümetin siyasi komplolarına alet olan bürokratlar da hukuk önünde hesap vereceklerdir." 

KURULTAYLA İLGİLİ TARTIŞMALI SÜREÇ

MHP'li muhaliflerin avukatları, Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinin "olağanüstü kongrenin Yargıtay kararı beklenmeden toplanamayacağına" ilişkin yürütmeyi durdurma kararını işleme koyan Ankara 25. İcra Müdürlüğü kararının iptali için Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesine başvurmuş, Ankara 2. İcra Mahkemesi, dün 25. İcra Müdürlüğü'nün tüm işlemlerinin iptaline karar vermişti. Bu kararın ardından ise Ankara 25. İcra Müdürlüğü, 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararının geçerli olmadığını belirterek, tedbirin devam ettiğini bildirmişti. Ankara Valiliği de "Valiliğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır." açıklamasında bulunmuştu.
 
SİNAN OĞAN'IN AVUKATI: O KONGRE YAPILACAK

Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, "Arkadaşlarımız yola çıktı o kongre yapılacak. Genel başkan adaylarının açıklaması kongre yapılmayacak anlamına gelmiyor" dedi. 

ÇAĞRI HEYETİ AÇIKLAMA YAPACAK

Dün gece hukuki süreci değerlendiren MHP Çağrı Heyeti'nin de bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar