MHP, HDP'ye kapatma davası açacak

MHP'nin önümüzdeki günlerde HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapacağı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
MHP, HDP'ye kapatma davası açacak

HDP'nin kapatılması için sık sık çağrılarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısını kendi partisi uygulamaya koyacak. MHP önümüzdeki günlerde HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunacak.

Gazeteci Abdulkadir Selvi, HDP'nin kapatılmasını isteyen MHP'nin dava başvurusu için bir ay bekleme süresi belirlediğini iddia etti.

MHP, Yargıtay Başsavcılığı'nın Kobanê soruşturması sonrası HDP'ye kapatma davası açması gerektiğini aksi halde kendilerinin başvuru yapacağını açıklamıştı.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti kapatmaya sıcak bakmadığını öne sürerken, “MHP’nin, HDP’yle ilgili tutumunun Cumhur İttifakı’nın politikası olmadığı anlaşılıyor. Ancak AK Parti’nin, MHP’nin bu girişimini engelleme gibi bir çabası olmayacağı belli” ifadesini kullandı.

“MHP’de HDP’nin kapatılmasıyla ilgili bir çalışma var” diyen Selvi, yazısında şunları kaydetti: “Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlığında HDP’yle ilgili bir dosya hazırlanıyor. MHP, öncelikle Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili iddianame üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP hakkında kapatma davası açmasını bekleyecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP hakkında kapatma davası açarsa MHP, mükerrer bir başvuru olur gerekçesiyle ayrıca müracaat etmeyi düşünmüyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı adım atmazsa, MHP, Siyasi Partiler Yasası’nın 100. Maddesi’ne göre HDP’nin kapatılması için yazılı başvuruda bulunacak. Belirlenmiş bir tarih var. MHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dava açması için 1 ay bekleyecek." 

 

Yorumlar

Mustafa Yaw sen çok bos birisin