Metin Külünk kimdir, nerelidir?

Metin Külünk kimdir, nerelidir, son günlerde neden gündeme geliyor? Külünk'ün Sedat Peker ile olan ilgisi nedir, neden Peker veya muhalefet partileri tarafından hedef alınıyor. İşte cevaplar.

Google Haberlere Abone ol
Metin Külünk kimdir, nerelidir?

Metin Külünk kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır gibisinden sorular son günlerde özellikle de Sedat Peker videolarının ortaya çıkmasıyla birlikte yeniden gündem oldu. Peki, Metin Külünk kimdir, nerelidir ve neden hedef alınıyor? Metin Külünk'ün AK Parti'deki görevi nedir, milletvekili midir ya da partide bir görevi var mıdır? İşte Metin Külünk biyografisi ve özgeçmişi:

Metin Külünk adı en son Sedat Peker tarafından yayınlanan videolarla birlikte gündem oldu. 

Videoların ilkinde Hürriyet gazetesi binasına düzenlenen saldırılardan birinin AK Partili bir milletvekilinin ricasıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Sedat Peker, isim vermemişti; ancak birçok kişi o ismin Peker ile ilişkileri olan Metin Külünk olduğunu belirtmişti. Bu konu hakkında Külünk ya da başkalarından herhangi bir açıklama gelmemişti. 

Metin Külünk'ün adının gündeme geldiği bir diğer konu ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bir siyasetçi, Sedat Peker'den 10 bin lira aylık alıyor" şeklinde ifadeleri oldu. Soylu'nun açıklamasından sonra bir kez daha birçok kişi o ismin Metin Külünk olabileceğini ifade etti. Ancak Külünk'ten herhangi bir yalanlama gelmedi.

Son olarak ise Sedat Peker 6 Haziran 2021 Pazar günü yayınladığı bir videoda Metin Külünk ile olan ilişkisini açıkladı. Peker, aylık 10 bin lira konusunun gerçek olmadığını ancak Metin Külünk'e seçim çalışmalarında parasal yardımda bulunduğunu ileri sürdü. 

Metin Külünk 16 Aralık 1960'ta Rize ilinin Güneysu ilçesinde dünyaya geldi.

Metin Külünk'ün babasının adı Muhammet, annesinin adı ise Şaziment'tir.

Külünk, ilk, orta ve lise eğitimlerini memleketinde tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi.

İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü'nden mezun olduktan sonra inşaat mühendisliği yapmaya başladı. 

Külünk, Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı, Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK PARTİ İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yayımlanmış 5 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

AK Parti 7. Olağan Kongresi, 24 Mart 2021 tarihinde Ankara Spor Salonu'ndan gerçekleşti.

Kongre'de yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) yer alan isimler açıklandı.

75 kişini yer aldığı listedeki isimlerden biri de Metin Külünk oldu.

24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Külünk, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

Yorumlar