Mercedes ve Tesla işbirliği yapacak

Mercedes de Tesla Şarj istasyonlarına katıldı. Elektrikli otomobil pazarında iş birliği furyası devam ediyor. Bir işbirliği haberi de Tesla ve Mercedes'ten geldi. Mercedes, Tesla Şarj istasyonlarına uyum sağlayarak elektrikli otomobil pazarında öne geçmeyi planlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mercedes ve Tesla işbirliği yapacak

Ford ve Tesla, elektrikli otomobil pazarında daha geniş bir kitleye ulaşmak amacıyla Mayıs ayında iş birliği yapacaklarını duyurdu. Ford, yeni nesil otomobillerinin Tesla şarj istasyonlarıyla uyumlu olacağını açıkladı. Bu hamleyi takiben, dünya devi Mercedes de aynı trende yer alacağını duyurdu. Artık Mercedes'in elektrikli otomobilleri, Tesla şarj istasyonlarından faydalanabilecek.

Mercedes de Tesla şarj istasyonlarına katıldı! Mercedes, Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) trendine son katılan marka oldu. Yeni nesil otomobillerin Tesla'nın NACS olarak bilinen şarj konektörleriyle uyumlu olacağı duyuruldu. Şirket, 2025'ten itibaren gelecekteki elektrikli araçlarında Tesla'nın NACS şarj konektörünü kullanmaya başlayacağını belirtti.

Mercedes, Tesla'nın şarj konektörlerini uyumlu hale getirmenin yanı sıra, önümüzdeki yıldan itibaren Tesla'nın Supercharger ağına erişim sağlayacak. Mercedes, mevcut Mercedes me Charge hizmeti aracılığıyla müşterilerinin zaten 90.000'den fazla şarj noktasına erişebildiğini ancak 2024'ten itibaren ağa 12.000'den fazla Supercharger istasyonu ekleyeceklerini duyurdu.

Mercedes, 2025 yılında araçlarda CCS'den (Combined Charging System) NACS'ye geçiş yaptıktan sonra, CCS konektörüne sahip araçları olan müşterilerin Tesla Supercharger'larını bir adaptörle kullanmaya devam edebileceğini belirtti. Bu strateji, hem elektrikli araç üreticileri hem de Tesla'ya CCS adaptörlerini kullanan şarj istasyonları için planlı bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Tesla'nın 2023 yılının ikinci çeyreğinde ürettiği otomobil miktarına ilişkin net bir bilgi verilmemiştir. Ancak, Tesla'nın bu iş birlikleri ve artan taleple birlikte üretim miktarının artması beklenmektedir. Bu, Tesla'nın elektrikli araç pazarında büyümeye devam ettiğini ve müşteri talebinin yüksek olduğunu göstermektedir.

Yorumlar