Memura seyyanen zam var mı, ne kadar zam yapılır?

Memura seyyanen zam var mı, ne kadar zam yapılır veya bu yıl memur ve memur emeklisine ekstra bir zam yapılacak mı? Milyonlarca memur, artan fiyatlar karşısında eriyen maaşlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. İşte 2022 memur maaş zammı ve yeni maaşlar:

Google Haberlere Abone ol
Memura seyyanen zam var mı, ne kadar zam yapılır?

Memura seyyanen zam var mı, ne kadar zam yapılır ya da memur ve memur emeklisini sevindirecek yeni bir son dakika gelişmesi bekleniyor mu? Memur ve memur emeklisi maaş zamları bilindiği üzere geçen yıl yapılan toplu sözleşmede belirlenmişti. Buna göre yıllık zamlara ek olarak enflasyon farkları da her yılın ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına ekleniyor. Yapılan hesaplamalara göre memur maaşlarına ocak ayında gelecek zam ve enflasyon farkıyla birlikte minimum 1000 TL artış yaşanacak. Peki, onun dışında Memura seyyanen zam var mı, ne kadar zam yapılır? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorlara, öğretmenlere yönelik açıkladığı iyileştirmeler ve zamlar sonrasında memurun da gözü kulağı hükümete kesildi. Memur ve memur emeklisi de hükümetin kendilerine yönelik seyyanen bir artış yapmaları konusunda beklenti içerisine girdi. Sendikaların da talebi yönde. Zira; Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 TL seyyanen zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep etti. Tüketici fiyatları endeksi Kasım ve Aralık ayında geçen yılki kadar artarsa yılbaşında memur ve memur emeklileri yüzde 5 toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 7.5 enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklilerinin alacağı toplam zam oranı yüzde 12.5'i bulacak.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 lira ek zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep ederek şunları söyledi: "6. Dönem Toplu Sözleşmesi ile memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Gerek açıklanan resmi enflasyon gerekse yatırım araçları karşısında memur maaşlarının eridiği ve yapılan artışların yetersiz kaldığı açık. Son dönemde birçok ürün ve hizmete yapılan fahiş zamlar, desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerin başında maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerinin olduğunu gösteriyor.

Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1000 lira ek zam verilmesi zorunlu hale gelmiştir."

2022 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Merkez Bankası’nın açıkladığı ankette yer alan yüzde 19.31’lik enflasyon tahminine göre ocak ayında gelecek zam sonrasında oluşacak yeni memur maaş tablosu şöyle:

Memura seyyanen zam var mı, ne kadar zam yapılır?
Memur maaşlarına 2022'nin ilk zammından sonra oluşacak tablo

 

En düşük memur Maaşı: 5.467,20 TL

En düşük memur emeklisi maaşı: 3.669,34 TL

En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 öncesi) 2.886,93 TL

En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 sonrası) 1.789,59 TL

En düşük Bağ-Kur esnaf emekli maaşı: 2.585,36 TL

En düşük Bağ-Kur tarım emekli maaşı: 2.054,45 TL olması bekleniyor. 

* Bu tutarlara 1.000 liralık seyyanen zam ve yüzde 3'lük refah payı zammı eklenmemiştir.

YÜZDE 3 REFAH PAYI

"Artan milli gelirin adil bir biçimde paylaşılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için mutlaka kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyonun üzerinde artış yapılmalı. Bunun için yapılması gereken her yıl oransal artışlardan bağımsız yüzde 3 refah payı verilmesidir"

"Bu pakette yer verdiğimiz sorunlar çözüldüğünde çalışma hayatında ciddi rahatlama olacak. Konfederasyon olarak Sayın Cumhurbaşkanı'ndan başta ek zam ve refah payı olmak üzere patenti bize ait olan 'Memur Paketi'mizin içinde yer alan bütün konuları görüşmek ve aktarmak üzere randevu talebinde bulunduk. Bu randevunun gerçekleşmesi halinde tüm bunları kendilerine kapsamlı bir dosya ile sunacağız."

HAZİNE VE MALİYE BAKANINDAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Hükümet kanadından şu ana kadar memura seyyanen zam konusunda net bir açıklama henüz gelmedi. Açıklama geldiği anda sizlere son dakika haberi olarak buradan duyuracağız. Bunun için sonhaberler.com sitesinin size bildirim göndermesine izin vermeniz yeterlidir. 

Memura seyyanen zam konusunda şu ana kadar hükümet kanadından net açıklama gelmese de Maliye ve Hazine Bakanı Lütfi Elvan'dan sinyal olarak değerlendirilebilecek bir açıklama geldi.

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, bütün ücretlilerin Türkiye'nin büyüme pastasından payını alacağını söyledi. 

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar

İsa kıranşal Yeni yılda maaşina ne kasarzam var