Kamu İşçisi ek zam son dakika gelişmesi var mı? HAK-İş ne dedi?

Kamu İşçisi ek zam taleplerini yüksek sesle dillendirmeye başlarken HAK-İş tarafından yapılan açıklamada ek zam talebinde bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Kamu işçileri de ek zam istiyor

Kamu işçileri ek zam talebinde bulundu. HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, kamu işçilerinin alım gücünün artırılması için hükümete ek zam yapılması çağrısında bulundu. Asgari ücretliler, memurlar ve memur emeklilerine yapılan zamların ardından, kamu işçilerinin de benzer bir iyileştirme beklediği belirtildi.

YAPILAN ARTIŞLAR VE BEKLENTİLER

31 Aralık 2023'te kamu işçilerinin ücretlerine yüzde 32,57 oranında bir artış yapıldığı hatırlatılan açıklamada, 29 Ocak 2024'te imzalanan ek protokolle bu zammın, toplu iş sözleşmelerinin ücret zammı dönemlerinde uygulanması yönündeki düzenlemenin olumlu karşılandığı ifade edildi. Ancak, Kayabaşı artan hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi nedeniyle, tüm kamu işçilerine yüzde 49,25'lik bir ücret artışı yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

ÜCRET DENGESİ VE ÇALIŞMA BARIŞI

Kamu işçileri ile toplumun diğer kesimleri arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi gerektiğini belirten Kayabaşı, bu durumun çalışma barışı ve huzurunu olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Kamu işçilerinin beklentisinin arttığı ve hükümetten olumlu bir adım atılmasının beklendiği kaydedildi.

HÜKÜMETE YAPILAN ÇAĞRI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı, hükümete, toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25'lik artışın kamu işçilerine de yansıtılması için çağrıda bulundu. Bu talebin, ocak ayından itibaren geçerli olması ve kamu işçilerinin alım gücünün artırılması adına önemli olduğu vurgulandı.

Kamu işçilerinin talebi, Türkiye'nin ekonomik şartları ve çalışma hayatındaki güncel gelişmeler ışığında, hem işçilerin hem de hükümetin önünde duran önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Kamu işçilerinin beklentilerinin karşılanması, ücret adaleti ve çalışma barışının sağlanması açısından kritik bir öneme sahip.

Yorumlar