Emekli promosyonları bugün hesaplara yatıyor

Emeklilere bankalar tarafından yapılan promosyon ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatıyor. Emeklilere promosyon ödemelerinin kamu bankaları tarafından yapılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli promosyonları bugün hesaplara yatıyor

28 Mart 2024, Kamu bankaları, emekliler için belirlenen promosyon ödemelerinin miktarını ve detaylarını açıkladı. 8.000 ile 12.000 TL arasında değişen promosyon ödemeleri için başvurular e-devlet ve banka şubeleri üzerinden yapılabiliyor. Promosyon alabilmek için emeklilerden 3 yıllık taahhüt alınırken, daha avantajlı bir teklifin olması durumunda banka değişikliği de mümkün kılınıyor. Ödemeler, başvuruları tamamlanan emeklilere bugün itibarıyla yapılmaya başlanıyor.

NASIL BAŞVURULACAK?

Emekliler, promosyon ödemeleri için banka şubelerine doğrudan veya e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler. Bankalar, emeklilere promosyon ödemeleri karşılığında 3 yıllık bir taahhüt alma şartı koşuyor. Emekliler, daha avantajlı teklifler doğrultusunda mevcut bankalarını değiştirebilirler. Ayrıca, birden fazla emekli maaşı alan kişiler, her bir maaş için ayrı promosyon başvurusunda bulunabilirler.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, promosyon ödemeleri ve banka değişikliği hakkında bilgi verdi. Karakaş'a göre, promosyon alan emekliler, daha yüksek bir promosyon teklifi aldıklarında, önceden aldıkları promosyonu yeni bankaya taşıyabilirler. Bu işlem için herhangi bir cezai sorumluluk bulunmuyor. Emekliler, sadece aldıkları promosyonun kullanılmayan kısmını iade etmeleri gerekiyor. Dul ve yetim aylığı alanlar da dahil olmak üzere, emeklilik maaşlarına göre promosyon alabilirler.

16 MİLYON KİŞİYE PROMOSYON ÖDEMESİ

Kamu bankalarının promosyon düzenlemesi kapsamında yaklaşık 16 milyon kişi bulunuyor. Dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine de en az 5.000 TL promosyon ödemesi yapılacak.

Yorumlar