İkramiyelerinin hesaplara yatış tarihi netleşti

Emeklilere verilmesi planlanan bayram ikramiyelerinin hesaplara yatış tarihleri netleşti.

Google Haberlere Abone ol
İkramiyelerinin hesaplara yatış tarihi netleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklama ile milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini duyurdu. Bakan Işıkhan, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır" ifadelerini kullandı.

4(a) kapsamında, yani SSK kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerden, ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlar 2 Nisan'da, 19, 20, 21, 22'si olanlara 3 Nisan'da, 23, 24, 25, 26'sı olanlara ise 4 Nisan tarihinde ödemeleri yapılacak. Emekli Sandığı kapsamındaki 4(c) maddesi altında her ayın 1 ile 5'i arasında aylık alan emeklilerin ödeme günleri; 1 ve 2 olanlara 2 Nisan, 3, 4 ve 5 olanlara aylıkları ile birlikte aynı günde olmak üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

İKRAMİYE MİKTARINDA ARTIŞ

Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin lira olacak. Giresun'daki bir miting sırasında yapılan açıklamada, Erdoğan, "Önce 1000 lira olan bayram ikramiyesini evvela 1100 liraya, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz" dedi.

Ülkede emekli maaşı alan ve vefat edenlerin hak sahipleriyle birlikte toplam 16 milyon kişi bulunmakta. Bu iyileştirmelerin bütçeye olan maliyeti, yapılan açıklamalarla birlikte değerlendirildiğinde, önemli bir gelişme olarak görülmekte

Yorumlar