Memur-Sen'in Tekirdağ buluşması

- Genel Başkan Yalçın: - "Bu bir seçim değil, siyasi partilerin iktidara gelme mücadelesi değil, bu bir halk oylaması. Ülkenin gelecek 10 yıllarını, yüzyıllarını ilgilendirebilecek, en köklü ve sistemli değişikliği oylayacağız" - Türkiye bu ortamda, dünya haritasının yeniden şekillendirildiği, yanı başımızın kan gölüne döndüğü ve her geçen gün yeni tuzakların kurulduğu bir zeminde buradan çıkamaz. Onun için 16 Nisan bu anlamda Türkiye için bir şans"

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen'in Tekirdağ buluşması

TEKİRDAĞ (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu bir seçim değil, siyasi partilerin iktidara gelme mücadelesi değil, bu bir halk oylaması. Ülkenin gelecek 10 yıllarını, yüzyıllarını ilgilendirebilecek, en köklü ve sistemli değişikliği oylayacağız." dedi.

Memur-Sen tarafından Tekirdağ Gençlik Merkezinde düzenlenen "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet'' konulu etkinlikte konuşan Yalçın, Memur-Sen'in binlerce kişiyi ayrım yapmadan bir araya getiren bir sendika olduğunu söyledi.

Teşkilat çalışanlarına verdikleri emekten dolayı teşekkür eden Yalçın, sendika olarak güçlerinin sendika üyeleri ile yan yana ve kol kola olmaktan kaynaklandığını vurguladı.

Halk oylamasını Türkiye'nin önünde bir şans olarak niteleyen Yalçın, "Türkiye’de parlamenter sistemin gidebileceği yer bu kadardır, bundan sonrası ite kaka olur. Türkiye bu ortamda, dünya haritasının yeniden şekillendirildiği, yanı başımızın kan gölüne döndüğü ve her geçen gün yeni tuzakların kurulduğu bir zeminde buradan çıkamaz. Onun için 16 Nisan bu anlamda Türkiye için bir şans." ifadelerini kullandı.

Yalçın, Türkiye'nin geçmişte çok kötü dönemlerden geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Biz bir şeyin farkındayız; bu ülkenin sorunu, antidemokratik süreçlerin gelenekselleşmesi, 10 yılda bir periyodik takvimin tekrar etmesi. Bu ülkenin sorunu, istikrarsızlık. Bu ülkede yönetsel istikrar bir türlü sağlanamıyor. Bu ülkenin sorunu, bulunduğu coğrafik konum dolayısıyla, ayağa kalktığında sadece kendisinin ayağa kalkmamasından kaynaklı diğerlerini tedirgin etmesi ve onlarında tuzaklarını, peş peşe bu ülkenin üzerine salıvermesi. Bunları gören, bunları bilen bir teşkilat olarak, 1961 Anayasasında millet iradesini araklayan, millet iradesini bazı kurum eliyle yürütülür diyerek, bazı yerlere ciro eden, o düzeneği, 1982'de anayasa ile takip eden bu vesayet sistematiğini görüp, 35 yıl sonra mevcut darbe anayasasına ilişkin olarak şimdiye kadar yapılmış olan 18 değişiklikten sonra, cerrahi müdahale anlamı taşıyan hükümet sistemi değişikliğine kayıtsız kalmak Memur-Sen'in entelektüel kapasitesine hakaret etmek olur. Çünkü Memur-Sen'e profesör, doçent, araştırma görevlisi, uzman, öğretmen, mühendis, hemşire, doktor, din görevlisi bütün kamu görevlileri üye, dolayısıyla burası ülkenin entelektüel kitlesi. Bu işi, siyasilere bırakın, bu iş sizin işiniz değil, diyorlar. Hayır bu iş tam da bizim işimiz. Çünkü, bu bir seçim değil, siyasi partilerin iktidara gelme mücadelesi değil, bu bir halk oylaması. Ülkenin gelecek 10 yıllarını, yüzyıllarını ilgilendirebilecek, en köklü ve sistemli değişikliği oylayacağız."

Yalçın ayrıca demokratik ülkelerde sivil toplumun demokratik zeminin sigortası olduğunu kaydetti.

Programa, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Yorumlar