Memur emeklinin maaş farkları neden yatmadı?

Memur emeklinin maaş farkları neden yatmadı, ek zam farkı veya 15 Ocak'ta yatması gereken maaş farkları neden hesaplara yatmadı, bir yanlışlıklı mı oldu yoksa bilinçli bir tercih midir? İşte maaş farklarının yatmama sebebi:

Google Haberlere Abone ol
Memur emeklinin maaş farkları neden yatmadı?

Memur emeklinin maaş farkları neden yatmadı, hesaplara yatan maaşlar neden eksik, eksik olan maaşların üstü ne zaman tamamlanacak. Memur maaşına Ocak 2022 itibariyle gelen yüzde 30.5'lik zammın ardından 15 Ocak'ta maaşlarını alan memur ve emekliler gelen zamma göre bir miktar bekliyordu. Ancak memur ve emekliler maaşlarında bir miktar eksiklik olduğunu fark etti. Bunun üzerine memur ve emekli doğal olarak "Memur emeklinin maaş farkları neden yatmadı?" diye soruyor. İşte nedeni:

TÜİK'in enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarına Ocak ayında yapılacak zam belli oldu. 2022 Ocak zammının ardından maaş artışlarını öğrenen memur ve emekliler, 2022 Ocak zammının maaşlara ne zaman yansıyacağını araştırıyor. İşte 2022 zamlı emekli ve memur maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon verileri ile birlikte emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Ocak – haziran döneminde uygulanmak üzere bu ay SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 25.47 oranında zam yapılacak.

Memur maaşlarına 2021'in ikinci yarısındaki enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammı oranında artış yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılındaki yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammını yüzde 7.5'e çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, böylece memur maaşlarında toplam yüzde 30.5 oranında artış yapılacağını ifade etti. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında yüzde 30.5 oranında artacak.

Memurlara verilecek % 2,5’luk ek zam 15 Ocak'ta maaşlara yansımadı. Nedeni Meclis'te kanun teklifinin görüşmelerinin, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmesi. 15 Ocak'ta memur maaşları yüzde 27.9 zamlı yatacak.

Milyonları ilgilendiren 18 maddelik ekonomi paketi için, meclis genel kurulunda mesai 3 gün devam etti teklifin 10 maddesi kabul edildi. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için, 8 maddenin görüşmeleri ise 18 Ocak Salı gününe kaldı.

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş


 

Yorumlar