Meksika'daki protestolar iş güvenliğini etkiliyor

Meksika'da faaliyet gösteren uluslararası şirketler, protestolar, gasp, sevkiyat araçlarına düzenlenen saldırıları ve yolsuzluğu, karşılaştıkları en büyük...

Google Haberlere Abone ol
Meksika'daki protestolar iş güvenliğini etkiliyor
Meksika'da faaliyet gösteren uluslararası şirketler, protestolar, gasp, sevkiyat araçlarına düzenlenen saldırıları ve yolsuzluğu, karşılaştıkları en büyük güvenlik sorunları olarak gördükleri belirtildi.

Amerikan Ticaret Odası'nın yayımladığı rapora göre, öğretmenler tarafından düzenlenen protesto gösterilerinin ve barikat kurulan yolların yabancı şirketler üzerindeki olumsuz etkilerine değinildi.

Raporda, Monterrey kentinde yapılan yatırımlar artarken, Acapulco, Reynosa, Meksiko ve banliyölerinin şirketler için iki sene öncesine göre daha riskli hale geldiği bildirildi.

Öte yandan, şubat ve mart aylarında yapılan en son araştırmaya da yer verilen raporda, Meksika'daki güvenlik sorunları nedeniyle yatırım yapma planlarını erteleyen şirket sayısında azalma olduğu kaydedildi.

Güvenlik endişesi nedeniyle yatırımlarında kısıtlamalara giden şirket oranı beş yıl önce yüzde 27 iken, bu yılın ilk aylarında yüzde 9'a gerilediği belirtilen raporda, güvenlik endişelerine rağmen yatırım planında değişiklik yapan şirketlerin azalması, Meksika pazarının önemini yansıttığı ifade edildi.

Meksika'da eğitim reformunu protesto amacıyla mayıs ayında greve giden öğretmenler, ülkenin güney eyaletlerinde düzenledikleri protestolar nedeniyle şehirlerarası ulaşımda birçok aksaklık yaşanıyor.

Oaxaca eyaletinde, Öğretmenler Sendikası (CNTE) tarafından kapatılan ana yollardan özel araçların geçişine izin verilirken, ticari kamyonların geçişi engelleniyor.
 

Yorumlar