Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81. yılı

- Milli Şair Ersoy, vefatının 81’inci yılında, hayatını kaybettiği Mısır Apartmanı önünde anıldı

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81. yılı

İSTANBUL (AA) - Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81’inci yılında, hayatını kaybettiği Mısır Apartmanı önünde anıldı.

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyoğlu Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi'nde bulunan Mısır Apartmanı önünde, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için anma töreni düzenlendi. Törenin düzenlendiği Mısır Apartmanı'na büyük bir Türk Bayrağı asıldı.

Törene, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Anma etkinliği kapsamında öğrenciler Zahit Kara ve Osman Aydın Uslu, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini seslendirdi. Öğrenci Metin Ali Rıza ise Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlattı.

Törende, Mısır Apartmanı önüne protokol ve öğrenciler tarafından karanfil bırakıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Akif Ersoy'un çok önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, ''Korkma'' diyerek başta milletimiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına bağımsızlığa, istiklale ve zafere olan inancını aşıladı. Türk milletinin dirilişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı Destanımızı veciz cümleleriyle ölümsüzleştirdi. Türk milleti kendisine minnettardır. Bizler kendisinden razıyız, Allah da kendisinden razı olsun, inşallah.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar