MasterChef bu hafta çekildi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede?

MasterChef bu hafta Türkiye'nin önemli tarihi mekanlarından birinde çekildi. Peki, MasterChef bu hafta çekildiği yer olan Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede? Park yönetimi tarafından MasterChef jürisinin heykelleri yapılarak büyük bir jeste imza atıldı.

Google Haberlere Abone ol
MasterChef bu hafta çekildi, Türk Tarih Müzesi?

MasterChef bu hafta çekildi, Türk Tarih Müzesi ve nerede bulunuyor, Ankara'nın neresinde yer alıyor soruları bu akşam MasterChef Türkiye'yi izleyenlerce merakla soruldu. 

MasterChef bu hafta çekildi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede
MasterChef bu hafta Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda

 

Son dönemlerde her hafta farklı bir önemli mekanda çekimleri yapılan MasterChef Türkiye bu hafta da yine dikkat çeken bir mekana konuk oldu. Peki, MasterChef bu hafta çekildi, Türk Tarih Müzesi ve nerede?

MasterChef bu hafta çekildi, Türk Tarih Müzesi ve nerede
Türk Tarih Müzesi

 

MasterChef Türkiye 13 Ekim 2022 tarihinde Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda gerçekleşti.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı; Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan bir açık hava müzesidir. Etimesgut Belediyesi'nin girişimleriyle kurulan müzede, Ergenekon'dan Cumhuriyet'in ilanına kadar geçen sürede Türk dünyasında önemli işler başarmış olan tarihi kişiliklerin heykelleri yer alır.

Yaklaşık 60.000 metrekarelik bir alana yayılmış parkın peyzajı, mermer heykellerle kontrast oluşturarak onları daha çok ön plana çıkartacak şekilde düzenlenmiş ve her daim yeşil kalan bitkiler tercih edilmiştir.

MasterChef bu hafta çekildi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede?
Türk Tarih Müzesi ve Parkı

 

Müze kompleksi bünyesinde ayrıca 7.000 metrekarelik kapalı sergi salonu, 650 kişilik konferans salonu ve kütüphane bulunmaktadır.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı, Bağlıca, Kızılelma Caddesi No:1, 06790 Etimesgut/Ankara adresinde yer alıyor.

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nın fikirsel alt yapısı 5 yıl önce ortaya atılmıştır. Son 3 yıldır ise Etimesgut Belediyesi Heykel ve Seramik Atölyesi’nde yerli ve yabancı sanatçılar müzede yer alan sanat eserlerini ortaya çıkarmışlardır.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda sanat eseri olarak 200’den fazla heykel, 7 kompozisyon, 4 dev panoramik resim ve 8 Türk yazıtı bulunmaktadır.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda İskit/Saka döneminden başlayarak, Göktürk kağan ve hatunlarını, 16 Türk devleti kurucularını, Selçuklu sultanlarını, Osmanlı padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri kurucularını, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden fikir adamlarını ve Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair, yazar ve sanatçılarını temsil eden heykellerin yanı sıra Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 Çerisi, Göktürk Okçuları, Kurtuluş Savaşı Koşan Atlıları, 1453 İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kompozisyonları yer almaktadır. Ayrıca beş farklı Atatürk heykeli müzeyi onurlandırmaktadır.


 

Yorumlar