MAK Danışmanlık kimin? Sahibi Mehmet Ali Kulat kimdir?

MAK Danışmanlık kimin sahibi Mehmet Ali Kulat kimdir soruları yapılan son seçim anketinden sonra bir kez daha sıkça dile getirilmeye başlandı. Şirketin son anketinde AK Parti'nin oyları yüzde 35 olarak gösterilmişti. AK Parti ise yaptığı açıklamalarda anket şirketlerine tepki göstermişti.

Google Haberlere Abone ol
MAK Danışmanlık kimin? Sahibi Mehmet Ali Kulat kim

MAK Danışmanlık kimin, sahibi Mehmet Ali Kulat kimdir, kim tarafından kuruldu? MAK Danışmanlık tarafından yapılan en son seçim anketi şirketin sahibi ve kimliğini merak konusu haline getirdi. Yaptığı son ankette AK Parti oylarının yüzde 35, HDP'nin ise baraj altında kaldığını ileri süren anket şirketinin kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, MAK Danışmanlık kimin sahibi kimdir? İşte MAK Danışmanlık şirketinin künyesi hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

MAK Danışmanlık resmi kayıtlarda MAK Araştırma Değerlendirme Danışmanlık Müşavirlik Organizasyon İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne bağlı olarak görülüyor.

MAK Danışmanlık sahibi Mehmet Ali Kulat'tır. Kurulduğu ilk dönemlerde AK Parti tarafından destekleniyor, parti adına araştırmalarda bulunuyordu.

Şirket kurulduğu ilk yıllarda yaptığı anket araştırmalarında AK Parti'yi yüksek göstermekle eleştiriliyordu. 

Ancak daha sonraki yıllarda AK Parti ile yolları ayrılan şirket bu kez AK Parti oylarının daha düşük olduğu anketler yapmaya başladı. 

Son olarak yaptığı ankette AK Parti'nin yüzde 35 oy alabildiğini ileri sürdü. 

Şirketin son dönemlerde yaptığı anketlerde İyi Parti'nin oy oranları yüksek çıkınca, "İyi Parti"ye çalıştığı yorumları yapılmaya başlandı.

MAK DANIŞMANLIK SAHİBİ MEHMET ALİ KULAT KİMDİR?

Mehmet Ali Kulat 1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. Üniversiteyi ise Ankara'da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde bitirdi. Doktora eğitimi de alan Kulat, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde bu eğitimini tamamladı. 

Mehmet Ali Kulat
MAK Danışmanlık Sahibi Mehmet Ali Kulat 

 

AK Parti'ye anket araştırmaları yaptığı esnada güven mermemekle eleştirilen MAK Danışmanlık sahibi Mehmet Ali Kulat'ın şimdilerde İyi Parti cephesine yakın durmaya çalıştığı, bu nedenle de İyi Parti'nin oylarını yüksek göstermeye çalıştığı ileri sürülüyor. 

İddiay göre aynı isim Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Meral Akşener üçlüsünün muhtemel bir ittifak kurmaları yönündeki çabaları da desteklemeye çalışanlar tarafından son anketleri yaptı.

 

 

Yorumlar

VATANDAŞ M ALİ KULAT SANA YAZIKLAR OLSUN HEMDE İLAHİYATÇISIN PEYGAMBERİMİZ SAKIN KADIN BİRYERİN BAŞINDA İSE ORASI YIKILMAYA MAHKUMDUR DEMESİNE RAĞMEN HIRSIN UĞRUNA İP E YANAŞTIĞIN SÖYLENİYOR İLAHIYATÇILIĞINI İNKAR EDENDEN HAYIR GELMEZZZ SEN BU HALLERE DEMİ DÜŞECEKTİN ??????