Maaş farkları ne zaman yatacak?

Maaş farkları ne zaman yatacak, ek zam yasası çıktı mı, yasa çıktıysa maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak, memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam bu ay ödenir mi?

Google Haberlere Abone ol
Maaş farkları ne zaman yatacak?

Maaş farkları ne zaman yatacak, ocak ayında önenir mi, ek zam yasası çıktı mı, yasa çıktıysa maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak, memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam bu ay ödenir mi?

Memur maaşlarına önceki sözleşmede belirtilen yüzde 5 ile enflasyon farkı haricinde bir ek zam yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın irade beyan etmesinden sonra gözler ek zammın maaşlara yansıyacağı tarihe çevrilmişti. 

Memur ve memur emeklisine ek zam verilebilmesi için TBMM'den yasa geçirilmesi gerekiyordu. Bunun için AK Parti tarafından hazırlanan yasa tasarısı 22 Ocak Cumartesi günü itibariyle Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak- 30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek. Bu gelişme sonrası ilgili kişilerin araştırmaları yoğunlaştı. İşte, memur ve emeklilerin maaş farkı ödemelerinde son durum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 olarak güncellediklerini bildirmişti. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını bu ay alacak.

Kanunun çıkmasının ardından yüzde 2.5 ilave zam maaşlara yansıtılacak ve bununla oluşan fark hesaplara yatırılacak.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş


 

Yorumlar