Lübnan Başbakanı Hariri Fransa’ya gidecek

Tartışmalı istifasıyla gündemde olan Lübnan Başbakanı Hariri, henüz ülkesine dönmedi ancak Fransa'ya gideceği açıklandı. Fransa'dan yapılan açıklamada, Hariri'nin ailesiyle birlikte ağırlanacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Lübnan Başbakanı Hariri Fransa’ya gidecek

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve ailesinin Fransa’ya ziyarette bulunacağı belirtildi. Elysee Sarayı, görevinden istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin ilerleyen günlerde ailesiyle birlikte Fransa’ya ziyarette bulunacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Arabistanlı Prens Muhammed bin Selman ile yaptığı konuşmanın ardından Fransa’ya davet ettiği belirtildi. 

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 4 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yaptığı açıklamada "can güvenliği" gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini belirtmişti.

LÜBNAN KAMPANYA BAŞLATTI

Öte yandan Lübnan hükümeti, Hariri'nin Suudi Arabistan'da gözaltında tutulduğunu belirtmek için uluslararası bir kampanya başlattı. Bu kapsamda İtalya'ya giden Lübnan Dışişleri Bakanı yarın da Türkiye'ye geliyor. Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Gebran Bassil, yarın Ankara'ya geliyor. Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 16 Kasım 2017 tarihinde Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Gebran Bassil’le Ankara’da biraraya gelecektir. Görüşmede ikili ilişkiler, Lübnan’da yaşanan güncel gelişmeler ile iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel konular ele alınacaktır" ifadesine yer verildi.

Yorumlar

ihsan bunların hepsi pislik islam iş birliği başkanı kim türkiye gelmiyor fransaya gidiyor cehenneme git satılmış uşak