Löw: Oruç konusu gündemimizde yok

Alman Milli Takım Antrenörü JoachimLöw, şu an takımlarında oruç tutan oyuncu olmadığını ve kendileri için böyle bir konunun gündemde olmadığını söyledi. Löw, İslam’da üst düzey sporcular, hamileler ve hastalar gibi gruplar için...

Google Haberlere Abone ol
Löw: Oruç konusu gündemimizde yok

Alman Milli Takım Antrenörü JoachimLöw, şu an takımlarında oruç tutan oyuncu olmadığını ve kendileri için böyle bir konunun gündemde olmadığını söyledi. Löw, İslam’da üst düzey sporcular, hamileler ve hastalar gibi gruplar için istisnai durumlar olabileceğini bildiklerini de söyledi.

Alman Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach ise Almanya’daki Müslümanlar Merkez Konseyi ile bir araya gelerek orucun daha sonra tutulabileceği kararını aldıklarını söyledi. Niersbach, “Biz Ramazan’a saygılıyız. Ancak böyle bir anlaşmaya vardığımız için de memnunuz.” şeklinde konuştu.

Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıkabilmek bugün Cezayir’le karşılaşacak Alman Milli Takımı’nda Arnavut kökenli Shkodran Müstafi, Tunus kökenli Sami Khedira ve Türk kökenli Mesut Özil olmak üzere üç Müslüman oyuncu bulunuyor.

Oruç tutup tutmadığı ile ilgili bir soru üzerine Mesut Özil, “Çalıştığım için maalesef tutamıyorum” demişti.

Kadrosunda beş Müslüman oyuncu bulunan Fransa ise futbolcular için orucu serbest bırakmıştı. CİHAN

Yorumlar