Libya'da Türk şirketi çalışanlarının kaçırılması

-Libya Yerel Yönetimler Bakanı Kansu, kaçırılan işçilerin serbest bırakılmaları için yürütülen çabaların yoğunlaştırılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Libya'da Türk şirketi çalışanlarının kaçırılması

TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nde (UMH) Yerel Yönetimler Bakanı Bidad Kansu, ülkenin güneyindeki Ubari kentinde kaçırılan işçilerin serbest bırakılmaları için yürütülen çabaların yoğunlaştırılmasını istedi.

Kansu, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Mühendislerin serbest bırakılması için herkesin birleşmesi ve santraldeki korumanın yoğunlaştırılması gerekir." ifadesini kullandı.

Güneydeki halka bölgenin düşmanlarını yok etmek için imkanlarını seferber etmeleri çağrısında bulunan Kansu, Türk işçileri kaçıranları "ajanlar" ve "haydutlar" olarak nitelendirdi.

Bu hayati önem taşıyan elektrik santrali projesinin tamamlanması ve güney bölgesi için birlik olmayı umduğunu dile getiren Kansu, işçilerin kaçırılması olayını "çirkin ve ahlaksız bir iş" olarak değerlendirdi.

Öte yandan, UMH'ye bağlı Libya Elektrik Şirketi de kaçırılan işçilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Şirketin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Libyalı yetkililerin olayla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, işçilerin Türk ve Güney Afrika vatandaşı oldukları ve Ubari Havalimanı'ndan Ubari Elektrik Santrali'ne geldikten sonra kaçırıldığı belirtilirken sayılarıyla ilgili bilgiye yer verilmedi.

Libya'nın Ubari kentinde silahlı bir grubun, bir Türk şirketinin çalışanı 3 Türk ile 1 Alman vatandaşını kaçırdığı bildirilmişti.

AA muhabirine açıklama yapan Ubari Belediyesi Genel Sekreteri Ömer Kuki, silahlı bir grubun, ENKA Teknik çalışanlarından 3 Türk ile 1 Alman vatandaşını kaçırdığını belirtmişti.

Çalışanların henüz kim tarafından ve niçin kaçırıldıklarının bilinmediğini ifade eden Kuki, UMH'ye bağlı güvenlik güçlerinin kaçırılanların kurtarılması için çalışmalar yürüttüğünü kaydetmişti.

Yorumlar