Libya'da kaçırılan Mısırlı işçiler

- Breyka kentinde silahlı bir çete tarafından kaçırılan 23 Mısırlı işçi kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Libya'da kaçırılan Mısırlı işçiler

BİNGAZİ (AA) - Libya'da kimliği henüz belirlenemeyen silahlı bir çete tarafından kaçırılan 23 Mısırlının kurtarıldığı bildirildi.

El-Breyka kentindeki ismini vermek istemeyen bir emniyet yetkilisi, kentteki silahlı bir çetenin üyeleri tarafından pazar günü kaçırılan 23 Mısırlı işçinin, Breyka Emniyet Müdürlüğü güçleri ile Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne bağlı askeri birliklerin ortaklaşa düzenlediği operasyonla kurtarıldığını söyledi.

Yetkili, Libya sınırındaki Es-Sellum Sınır Kapısından geçerek Mısır'a hareket etmek üzere yola çıkan ve Mısırlı işçileri taşıyan bir otobüsün, pazar günü El-Berika'da silahlı bir grup tarafından durdurulduğunu ve 23 Mısır vatandaşının kaçırıldığını hatırlattı.

Mısırlıların durumlarının iyi olduğunu ve Bingazi'de bulunduklarını kaydeden yetkili, söz konusu eylemi gerçekleştiren silahlı çeteye ilişkin bilgi vermedi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd ise Breyka'da kaçırılan Mısır vatandaşlarının kurtarıldığına dair Libya tarafından kendilerine henüz bir bilgi ulaşmadığını kaydetti.

Yorumlar