Kürtler, referandumla Irak'tan ayrılabilir

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin kurulması planlanan yeni kabinede tekrar başbakan olarak seçilmesinin Kürtlerin referandumla Irak'tan ayrılmasına yol açacağı ifade edildi.Kürt siyasi partileri ile bir araya gelen Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Kürtler, referandumla Irak'tan ayrılabilir

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin kurulması planlanan yeni kabinede tekrar başbakan olarak seçilmesinin Kürtlerin referandumla Irak'tan ayrılmasına yol açacağı ifade edildi.

Kürt siyasi partileri ile bir araya gelen Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat'ta kurulması planlanan yeni hükumet kabinesinde Kürtlerin yer alıp almama konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda hazır bulunan İslam Birliği Partisi Siyasi Büro Üyesi Rebwar Said, basına yaptığı açıklamada, görüşmenin ana maddelerinden birinin, Maliki'nin tekrar Başbakan olması halinde Kürtlerin referandumla Irak'tan ayrılma seçeneğinin olduğunu ifade etti.

Irak Cumhurbaşkanlığı makamının toplantının diğer maddelerinden biri olduğunu aktaran Rebwar, Kürt siyasi partilerinin, Cumhurbaşkanlığı makamının Kürtlere verilmesi için ısrarcı olması konusunda mutabakat sağlandığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar