Korsan Windows'lara Windows 10 Müjdesi!

Microsoft, Windows 10 ile birlikte korsan Windows kullanıcılarını affetmeye hazırlanıyor. Ücretsiz yükseltme hakkından, illegal Windows kullanıcıları da yararlanabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Korsan Windows'lara Windows 10 Müjdesi!

Korsan Windows'lara Windows 10 Müjdesi! Microsoft Microsoft, Windows 10 ile ortak korsan Windows insanları affetmeye hazırlanıyor. Ücretsiz yükseltme hakkından, illegal Windows kullanıcıları da yararlanabilecek.18.03.2015 / 21:55

Windows 10 ile ortak radikal dönüşümlere hazırlanmakta olan Microsoft, kullanıcılarla da yeni bir başlangıç yapmaya kararlı. Reuters'in haberine göre, yazılım devi illegal Windows insanları affetmederek Windows 10 sürümü ile duru bir sayfa açacak. Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcılarına ilk sene için sunulan karşılıksız yükseltme hakkından, vaziyeti hazırda kırılmış Windows kopyası kullanan bireyler de yararlanabilecek.

::Windows 10 Bu Yaz 190 Ülkede Satışa Çıkıyor

Microsoft müşterilere güveniyor

Konu hakkındaki izahatların kaynağında ise Microsoft İşletim Sistemleri Bölümü Lideri Terry Myerson bulunuyor. Windows 10 kalifikasyonunu veren lisanslı veya lisansız bütün PC'ler için güncellemenin sunulacağını açıklayan Myerson, alıcıların lisanslı bir Windows kullanmanın değerini anladıklarına inandıklarını söyledi. Ayrıca, müşterileri legal bir kopyaya taşımanın pratik olduğunu da sözlerine ekledi.

Geçiş süreci süratli olabilir

Microsoft yöneticisinin izahatları, Windows 10'un uyum gereksinimlerini karşılayan bütün PC'lerde karşılıksız kullanılabileceği anlamına geliyor. Şirketin bu hamlesinin peşinde ise yeni işletim sisteminin getirdiği Cortana, One Drive, uygar uygulama mağazası bunun şeklinde yenilikler ve servisler için daha geniş potansiyel kullanıcı tabanı sağlaması gösteriliyor. Böylece Microsoft, yeni servisleri için daha çok arka bildirim imkanı sağlayacak. Ayrıca, 'tek platform' odaklı yeni işletim sistemine geçiş sürecini de hızlandıracak. Bakalım MS'in bu hamlesi nasıl sonuçlanacak?

:: Microsoft'un bu stratejisini doğru buluyor musunuz?

Yazan: Azim Köse
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar