Kocaeli'den Dünya Sahnesine: Genç Robotikçiler Şampiyon

Kocaeli'nin Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Robochallenge 2023 robotik yarışmasında mini sumo robotlarıyla şampiyon oldular. Öğrenciler ve öğretmenlerin emekleri, Romanya'daki yarışmada Türk bayrağını zirveye taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'den Dünya Sahnesine Gençler

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tasarladıkları mini sumo robotuyla uluslararası robotik yarışması Robochallenge 2023'te zirveye çıktı. Öğrenciler Selim Tuğra Tosun, Mehmet Çiçek, Emre Mert Efe ve Doğu Baran Özgün'den oluşan takım, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen yarışmada büyük bir başarıya imza attı.

ROBOTİK YARIŞMANIN YILDIZLARI

Bu büyük organizasyonda 19 ülkeden 224 takımın 644 robotla yarıştığı belirtilirken, Çınarlı Robot Takımı "Mini Sumo Kids" kategorisinde şampiyon olarak dikkat çekti. Finalde Romanya ekibini 3-0 mağlup eden takım, bu alandaki yeteneklerini gözler önüne serdi.

TEKNİK VE TAKTİK ÜSTÜNLÜK

Elektrik ve elektronik bölümü öğretmenleri Oğuzcan Bayrakdar ve Lütfi Biçer'in rehberliğinde hazırlanan takım, "Mini Sumo" kategorisinde de yetişkinler arasında ikincilik elde etti. Mini sumo robotlarının tasarımı ve özellikleri, öğrencilerin teknik bilgisini ve stratejik düşünme yeteneklerini ortaya koydu.

ÖĞRENCİLERİN GECE GÜNDÜZ EMEĞİ

Danışman öğretmen Bayrakdar, robotik kodlamanın önemi ve öğrencilerle yürüttükleri çalışmaları vurgulayarak, yarışmaya hazırlık sürecindeki emeklerini anlattı. Öğrencilerin ders dışında robot üzerinde çalıştıklarını, rakiplerin videolarını izleyerek kendilerini geliştirdiklerini belirtti.

ROMANYA'DA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

Bayrakdar, "Finalde Romanya takımıyla karşılaştık. Ondan önce Meksikalı takımı eleyip finale çıktık. Cumhuriyet'in 100. yılında Romanya'da İstiklal Marşı'mızı okutmak, bayrağımızı açmak bizim için çok değerli ve kıymetliydi," dedi.

ÖĞRENCİLERİN GELECEK PLANLARI

Takım üyeleri Selim Tuğra Tosun ve Mehmet Çiçek de yarışma deneyimlerini ve gelecekteki hedeflerini paylaştı. Tosun, robotik kodlamaya olan ilgisini ve savunma projelerinde yer alma hedefini dile getirirken, Çiçek ise yarışmaya hazırlık sürecindeki yoğun çalışmalarından ve bu alandaki gelecek planlarından bahsetti.

Yorumlar