KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu'nun Suudi Arabistan temasları

- Ertuğruloğlu, İslam Kalkınma Bankası ve İslam Dayanışma Fonu genel merkezlerini ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu'nun Suudi Arabistan temasları

CİDDE (AA) - Suudi Arabistan'da resmi temaslarına devam eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam Kalkınma Bankası ve İslam Dayanışma Fonu genel merkezlerini ziyaret etti.

Bakan Ertuğruloğlu ve beraberindeki heyet, Cidde kentindeki İslam Kalkınma Bankası Genel Başkanı Bender bin Muhammed bin Hamza Al Haccar ile makamında görüştü.

Görüşmede, Bankanın genelde KKTC ekonomisi, özelde de yüksek eğitim, turizm ve ülke altyapısına nasıl destekler yapılabileceği konuları ele alındı.

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Haccar'a KKTC ekonomisi, ekonominin lokomotifi olan yüksek eğitim ve turizmi hakkında detaylı bilgiler aktardı ve daha yakından tanıması için ülkeye davet etti.

KKTC'nin İslam İşbirliği Teşkilatında (İİT) gözlemci üye olarak yer aldığını ifade eden Ertuğruloğlu, İİT üyesi ülkeler ile KKTC arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkati çekti.

Kıbrıs Türk halkına yıllardır haksız ambargolar uygulandığını dile getiren Ertuğruloğlu, İİT üyesi ülkelerin KKTC ile yapacağı işbirliklerinin Kıbrıs Türk halkına fayda sağlayacağını söyledi.

- İslam Dayanışma Fonu ziyareti

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İslam Dayanışma Fonunu da ziyaret ederek İcra Direktörü İbrahim Abdullah el-Huzeym ile bir araya geldi.

Fon'un KKTC Sağlık Bakanlığına tıbbi cihaz yardımı için teşekkür eden Ertuğruloğlu, Huzeym'i ülkeyi daha yakından tanıması ve yerinde tespitler yapması için KKTC'ye davet etti.

Fon yetkililerinin KKTC'ye ziyaretinin anlamlı olacağını vurgulayan Ertuğruloğlu, Fonun KKTC'de yapacağı bire bir izlenim ve ihtiyaçları yerinde tespit etmesinin önemine işaret ederek Fon ile Kıbrıs Türk halkına fayda sağlayacak daha farklı projelerde çalışma temennisini iletti.

İcra direktörü Huzeym ise görüşmede KKTC'ye yaptıkları katkı ve çalışmaları anlatarak toplumu doğrudan ilgilendiren projeleri destekleyeceklerini, özellikle eğitim ve sağlık alanında işbirliği yapılabileceklerini, KKTC ile yakın işbirliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Görüşmelerde Bakan Ertuğruloğlu'na Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer ve Dışişleri Bakanlığı 2. Sekreterlerinden Çağrı Kalfaoğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.

Yorumlar