Metin Türel Kimdir?

Türk futbolunda büyük emekleri bulunan isimlerden biri olan Metin Türel hayatını kaybetti. Türel 83 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol
Metin Türel Kimdir?

Türk futbolunda acı bir kayıp yaşanıyor. Futbola çok sayıda teknik direktör ve futbolcu kazandıran, çok sayıda takımı çalıştırarak başarıya ulaştıran duayen isimlerinden Metin Türel, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Metin Türel'in kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Türel'in vefatını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Metin Türel'e Allah'tan rahmet; ailesi, tüm sevenleri ve futbol ailesine başsağlığı dileriz." denildi.

Futbola kaleci olarak başlayan ve Galatasaray ile A Milli Futbol Takımı'nda da forma giyen Türel, teknik direktörlük kariyerinde de birçok takımda görev aldı.

Teknik direktör olarak 1977-1978'de A Milli Futbol Takımı, 2002-2003'te de A2 Milli Takımı'nı çalıştıran Türel, Beşiktaş ile Trabzonspor'da da görev aldı. Türel, son olarak 2004-2005 sezonunda Antalyaspor'da görev yaptı.

Metin Türel Kimdir?

İbrahim Metin Türel 13 Eylül 1935 tarihin İstanbul'da doğdu.

Futbola kaleci olarak Galatasaray Lisesi'indeki öğrenim yıllarında okul takımında başladı. Galatasaray, Vefa, Şekerspor, İstanbulspor ve PTT takımlarının kalesini korudu.

Futbolu bıraktıktan (1963) sonra Afyonkarahisarspor, Vefa, Beşiktaş (1974-1975, 1980-1981), Adana Demirspor, Trabzonspor (1987-1988), Antalyaspor, Gençlerbirliği, Samsunspor ve İstanbulspor takımlarının teknik direktörlüğünü yaptı.

Metin Türel teknik direktörlük kariyeri boyunca kulüp takımlarındaki başarılarının yanı sıra birçok futbolcuyu ve teknik adamı Türk futboluna kazandırmasıyla da ünlüdür.

1977-1978 arasında Türkiye millî futbol takımını da çalıştıran Türel, spor yazarlığı da yapmaktadır.

Yorumlar