Baba Gündüz ya da Gündüz Kılıç aslen nerelidir, kaç yaşında öldü?

Galatasaray'a en parlak dönemlerinden birini yaşatan eski teknik direktör, futbolcu Baba Gündüz ya da Gündüz Kılıç aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşında öldü?

Google Haberlere Abone ol
Baba Gündüz ya da Gündüz Kılıç aslen nerelidir, kaç yaşında öldü?

Galatasaray tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşatan Baba Gündüz 17 Mayıs 1980 tarihinde öldü. Peki Baba Gündüz kimdir, aslen nereliydi, kaç yaşında öldü? İşte Baba Gündüz ile ilgili merak edilenler:

Baba Gündüz İstanbul doğumluydu.

ABD'de vefat etti.

Atatürk'ün yakın koruması Kılıç Ali'nin oğludur.

Aynı zamanda Altemur Kılıç'ın ağabeyidir.

İşte Baba Gündüz'ün kısa biyografisi:

Gündüz Kılıç 29 Ekim 1918'de İstanbul'da doğdu.

Galatasaray Lisesi'ne girdi ve futbol kariyerine Galatasaray'da forvet olarak başladı. Futbola ara verip üniversite eğitimi için 1938'de Almanya'ya gitti. Türkiye'ye döndüğünde Ankara Demirspor'da oynadığı 1945-1947 arası hariç, yeniden Galatasaray formasını giydi ve iki lig şampiyonluğu yaşadı.

11 kez Türk millî futbol takımında görev aldı ve bu karşılaşmalarda 5 gol kaydetti.

1952'de Galatasaray futbol takımının ilk Türk teknik direktörü olarak, 1934 ile 1952 yılları arasında 18 yıl şampiyon olamayan Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Takıma aralarında Metin Oktay' ın da bulunduğu birçok yetenekli futbolcu transfer etti. Teknik direktörlüğü döneminde Galatasaray, 1962-63 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldi.

"Baba" lakaplı Gündüz Kılıç 17 Mayıs 1980'de New York'ta vefat etti.

Aşiyan Mezarlığı'nda yatmaktadır.

Yorumlar