Ahmet Güneştekin kimdir, aslen nerelidir?

Ahmet Güneştekin kim, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapar, sorularının yanıtı merak eden vatandaşlar internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Ahmet Güneştekin kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Güneştekin kimdir, aslen nerelidir?

Ahmet Güneştekin kim, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapar, sorularının yanıtı Ahmet Güneştekin'in biyografisini merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Ahmet Güneştekin kimdir?

Batman'da 1922 tarihinde dünyaya gelen Ahmet Güneş bir görsel sanatçıdır.

Resim, kavramsal sanat, heykel alanında aktif çalışmaları bulunan sanatçının sergileri yoğun ilgi görmektedir. 

Ahmet Güneştekin kimdir

Kendi kendini yetiştiren sanatçıya göre onu çocukluğundan bu yana çeken bir tutkudur. 

Güneştekin 1991 yılında Batman'dan ayrılarak İstanbul'a yerleşti. Ahmet Güneştekin, 2000'li yılların başında kendi tarzını bulmadan önce birkaç yıl beklemeyi tercih etti. Daha sonra kendini bir “anlatı soyutlaması” na sokmak için figüratifi terk etmeyi tercih etti. Bu tür bir üretim, bir halk sanatının hatırlanması, halı, lamba, geometrinin öncü kuvveti olduğu Osmanlı bakır eşyası gibi motiflerin hafızası ile doludur.

Güneştekin 2013 yılında Londra merkezli Marlborough Gallery ile bir anlaşma imzaladı. Uluslararası pazarda kendine yer edinmeyi hedefleyen Güneştekin bir çok sergi açmış ve bir çok alanda büyük başarılara imza atarak ismini duyurmuştur. 

Ahmet Güneştekin kimdir

Yorumlar