Ahmed Salman Amin aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Yıldız Holding kuruluşlarından Pladis'in başına getirilen A. Salman Amin aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kuruluşlarda görev aldı. İşte Salman Amin ile ilgili merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
Ahmed Salman Amin aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Yıldız Holding kuruluşu Pladis CEO'su Ahmed Salman Amin aslen nereledir, kimdir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kuruluşlarda göre aldı? İşte Salman Amin'in hayatıyla ilgili merak edilenler:

Ahmed Salman Amin aslen Pakistanlıdır.

Salman Amin 1959 yılında Pakistan'da dünyaya geldi.

Eğitim hayatını ABD'de tamamladı. 

Kariyer zirvesine ise İngiltere'de ulaştı.

Salman Amin, Avrupa, Amerika, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Uzakdoğu’ya kadar büyük bir coğrafyada faaliyet gösteren pladis’in yeni dönem global operasyon ve stratejilerinden sorumlu olacak.

Amin, son olarak,  SC Johnson & Son’da Global Ticari Birim Operasyondan Sorumlu Başkanı (COO) olarak, şirketin tüm kategorileri ve pazarlarından sorumluydu.

Amin, SC Johnson öncesinde, PepsiCo şirketinde CMO (Pazarlamadan Sorumlu Başkan) olarak görev yaptı.

PepsiCo Birleşik Krallık ve İrlanda Başkanlığı da dahil olmak üzere, 17 yıl boyunca görev aldığı PepsiCo şirketinde bir dizi önemli rol üstlendi.

Ayrıca, Procter&Gamble şirketinin Amerika, Almanya, Suudi Arabistan, İsviçre ekiplerinde de 10 yıl boyunca çeşitli pozisyonlarda bulundu.

A. Salman Amin, ITV plc Yönetim Kurulu’nda Bağımsız Direktör olarak görev yapıyor ve Kellogg Yönetim Okulu (School of Management)’nun Global Danışma Kurulu’nda yer alıyor.

Eğitimini Amerika’da tamamlayan Amin, lisans derecesini sivil mühendislik alanında Syracuse Üniversitesi’nde, MBA eğitimini ise Northwestern Üniversitesi Kellogg Yönetim Okulu’nda tamamladı.

Amin ayrıca, İngiltere, Leicester’da bulunan De Montfort Üniversitesi tarafından 2009 yılında Fahri Doktora Ödülü’ne de layık görüldü.

Yorumlar