Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Şimşek iddiasına cevap

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mehmet Şimşek'e teklif götürüldüğü yönündeki iddialara ilk kez cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Şimşek iddiasına cevap

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e teklif götürdüğü ve bu teklifin bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından biri tarafından iletildiğine yönelik iddia Ankara kulislerini hareketlendirmişti. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden iddiayla ilgili ilk kez konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, gündemlerinde böyle bir şeyin olmadığını belirterek söz konusu iddiaları net bir dille yalanladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için eski bakan Mehmet Şimşek ile görüştüğü iddiası gündem yarattı.

Siyaset kulislerini günlerdir çalkalayan iddiayla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi. Cumhuriyet'ten ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu gündemlerinde böyle bir şeyin olmadığını belirterek söz konusu iddiaları net bir dille yalanladı.

NE OLMUŞTU?

CHP'li kurmayların Kılıçdaroğlu'nun da bilgisi dahilinde eski bir AK Partiliye Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götürdüğü iddia edilmişti. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi de "Bu isimlerden birinin geçmişte AK Parti'de önemli görevler üstlenmiş biri olduğu ifade ediliyor. Hemen aklınıza Abdullah Gül ya da Ali Babacan gelmesin. Onlar değil, daha yıpranmamış bir isim olduğu söyleniyor" ifadelerine yer vermişti.

Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Şimşek iddiasına cevap
Geçen hafta Kılıçdaroğlu, eski Devlet Bakanı Mehmet Adnan Ekmen için TBMM'de düzenlenen cenaze törenine katılmış, törende eski Bakan Mehmet Şimşek'in de Kılıçdaroğlu'na yakın olması gündem olmuştu.

 

Söz konusu iddialar gündem yaratırken CNN Türk canlı yayınında OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP yönetiminin teklif götürdüğü kişinin Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu öne sürdü. Daşdemir'in iddiasına göre adaylık teklifi, bizzat Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından biri tarafından iletildi.

Yorumlar