Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e uyarı mesajı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son dönemlerde Millet İttifakı'ndan ayrı hareket etme sinyali veren Meral Akşener'e ikinci uyarı mesajını dün TBMM Genel Kurulu'ndan verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e uyarı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ortağı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ikinci kez "aba altından sopa" gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, özel bir araştırma şirketine özel sipariş ettirdiği anket araştırmasında İyi Parti'yi baraj altında kalan partiler arasında gösterdi. Anketle, son dönemlerde Millet İttifakı'ndan ayrılacağı AK Parti ile birlikte hareket edeceği söylentileri dolaşan İyi parti'ye "aba altından sopa gösterdiği" iddia edilmişti. 

Kılıçdaroğlu'nun ikinci "aba altından sopa gösterişi" ise Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri esnasında oldu. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında ilk kez Cumhurbaşkanı adayı olacağı sinyalini verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun verdiği sinyal siyaset yorumcuları tarafından "gerçek bir adaylık açıklaması" değil ittifak ortağı Meral Akşener'e bir mesaj olarak yorumlandı. İddiaya göre Meral Akşener'in ittifak dışında hareket ederek Cumhurbaşkanı adayı olacağı söylentileri Kılıçdaroğlu'nu böyle bir mesaj vermeye yöneltti. 

Kılıçdaroğlu'nun bu mesajla, "Sen aday olursan ben de aday olurum. Bu şekilde ikimiz de kayederiz" demek istediği belirtiliyor. 

İYİ PARTİ'DEN DIŞLANAN ESKİ CHP'Lİ VEKİLİN TAVRI DA KANITLADI

Öte yandan İyi Parti'nin son yapılanmasında dışlanan isimler arasında yer alan CHP'den transfer İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili mesajı ise yaşananların tamamen "uyarı niteliğinde mesajlar" olduğunu kanıtlar nitelikteydi. 

Çıray, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını Twitter'dan paylaştığı bir mesajla değerlendirdi. Çıray, "Bütçe konuşmasının satır aralarına... Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda Sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e ilk uyarı mesajı:

 KILIÇDAROĞLU FARKINDA OLMADAN İBB BAŞKANINI HEDEF ALDI

 

Yorumlar