Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e ikna ziyareti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, adaylığını aleni bir şekilde dillendirdikten ve Akşener de aleni bir şekilde karşı çıktıktan sonra ilk kez ziyarette bulundu. Görüşme, "ikna ziyareti" olarak değerlendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e ikna ziyareti

"Altılı Masa"da kimin aday olacağı tartışmaları devam ederken kendilerini, "masanın iki büyük ortağı" olarak tanımlayan CHP ve İyi Parti arasında sürpriz görüşme gerçekleşti. Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki muhtemel adayları egale ettiği ve Akşener'in de canlı yayından aleni şekilde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını ifade etmesinin ardından geldi. Hal böyle olunca da görüşme, "ikna görüşmesi" olarak yorumlandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü gerçekleşecek yeni 'altılı masa' toplantısı öncesi İyi Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile bir araya geldi.

Türkiye adım adım seçim atmosferine yaklaşırken siyasette adaylık tartışması alevleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de partililere yönelttiği 'Gerçekten benimle misiniz?' sorusu, aday olduğu yorumlarına neden oldu. O ifadeler, ittifakta çatlak olduğu iddialarını da beraberinde getirdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, adaylık konusuna ilişkin "Masanın bir noter olma görevi yok." çıkışı, adaylık konusundaki çatlağı büyüttü.

6'lı masanın iki partisinin cumhurbaşkanı adaylığı açıklamaları nedeniyle hareketli günler yaşanırken, Meral Akşener'den, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto etti" şeklinde değerlendirilen açıklamalar geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e ikna ziyareti
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e ikna ziyareti

 

Öte yandan son olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İYİ Parti'nin Mansur Yavaş'ı aday yapmak istediği, Yavaş'ın da altılı masa isterse kabul edebileceği iddiası ortaya atıldı.

Tüm bu iddiaların gölgesinde Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener'i ziyaret etti. İyi Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede ana gündem maddesinin '6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusu oldu.


 

Yorumlar