Kılıçdaroğlu'nun oğlundan CHP'ye 'sokak' uyarısı

Yeni 'Gezi'lere hazırlanmakla suçlanan CHP'ye, parti liderinin oğlundan 'Sokak CHP'ye kaybettirir' uyarısı geldi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun oğlundan CHP'ye 'sokak' uyarısı
Başkanlık sistemine karşı yaptığı 'kanlı açıklamalar'la yeni 'Gezi'lere hazırlık yapmakla suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na en yakınındaki isimden uyarı geldi. Kılıçdroğlu'nun oğlu Kerem, CHP'nin sokağa çıkması halinde yine kaybedeceği uyarısında bulunarak, bunun yerine bir zamanlar Refah Partisi tarafından başlatılan ve AK Parti tarafından devam ettirilen ev ziyaretleriyle vatandaşa 'dokunma'yı önerdi. Güney Kore'de doktora yapan Kerem'in tezi de CHP üzerine. El Cezire'de İrfan Bozan'a konuşan oğul Kılıçdaroğlu'nun röportajından ilgili bölüm şöyle: 

"Benim edindiğim izlenim AKP’nin muhtarlarla ilişkisi çok iyi. Muhtarlar neden önemli? Mahalleyi tanıyor. Kimin ne sorunu var? Biliyor. Muhtar bildiklerini AKP ilçe başkanına anlatıyor. İlçe başkanı için kaynak sıkıntısı yok ve sorunları kolayca halledebiliyor. Muhtarlarla bu bağ kurulmuş durumda. Seçmende bunları biliyor.  Bir sorunu olduğunda o sorununu oraya taşıyabiliyor.
 
CHP ayni yardım yapamaz. O gücü yok. Senede bir iki kez yapabilir belki. Parti olarak düzenli bir şekilde seçtiğiniz bölgelere, mahallelere gidersiniz onlarla diyaloğa girersiniz. CHP bunu yılın belli günlerinde, belli organizasyonlarda stand açarak yapıyor. Bunun ötesine geçmek gerekiyor. Ev ziyaretleri yapılabilir, ev ziyaretleri çok önemli. Örgütte meydanlara inelim görüşü de var. Meydanlara inmenin şöyle bir riski var bence. Dünya Değerler Araştırması’na göre Türkiye en muhafazakar ülkelerden biri ve insanların protesto olayına bakış açısı çok mesafeli. Siz meydanlara inelim diyorsunuz meydanlara inince muhtemelen AKP seçmeni bunu kendisine tehdit olarak alacak. Bana karşı protesto yapıyorlar algısı oluşacak.

Sokağa çıksınlar ama büyük bir protesto yapalım şunu engelleyelim demenin bence çok getirisi yok. Bunu belirli bölgelerde mesela Kadıköy’de yapabilirsiniz ama bunu Esenler’de yaparsanız muhtemelen ters tepecek. Meydanlara inelim söylemi güzel, kulağa hoş geliyor ama riskli de olabilir. Artık hakim parti sistemi var. AKP her şeyi kontrol ediyor hukuk ellerinde durum böyle olunca polisi de onlar kullanıyor, çevik kuvveti üzerinize salıyor. Sen orada eylem yap, yapma şiddet uyguluyorlar. Karışıklık çıkaran CHP imajı veriliyor.
 

Yorumlar