Kılıçdaroğlu soykırım diyen dostlarına hala sessiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermeni lobilerinin 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları içni, "soykırım" diyen HDP'ye yönelik hala tek bir kelime dahi etmedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu soykırım diyen dostlarına hala sessiz

HDP'nin sözde Ermeni soykırımına destek veren açıklaması karşısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu günlerdir suskun. İttifak ortağına sesini çıkarmayan Kılıçdaroğlu, son olarak katıldığı bir canlı yayında da konuya ilişkin tek kelime etmedi. "Biden'a kızmanın bir alemi yok" diyen Kılıçdaroğlu, aradan geçen bir haftada ABD Başkanının kararı için hükümeti suçlayan açıklamalarda bulundu.

Ermenilerin asırlık yalanı olan ve ülkelerin siyasi araç olarak kullandığı sözde Ermeni soykırımına terör örgütü PKK'nın siyasi ayağını yürüten HDP de destek çıkmıştı. HDP'nin sosyal medya hesabından 'Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin' başlığıyla bir paylaşım yapılmıştı.

Beş yıldır HDP ile ittifak yapan ve tartışmalı konularda ortağına ses çıkarmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin bu skandal desteği karşısında da sessizliğe gömüldü.

Bir haftadır sadece hükümeti suçladı

HDP’nin paylaşımının üstünden bir hafta geçmesine rağmen Kılıçdaroğlu, ne katıldığı programlarda ne de partisinin grup toplantısında bunu gündeme getirmedi. Son olarak Karar TV'nin canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, yine HDP’nin desteğine değinmeden ABD Başkanı Biden’ın aldığı karar için hükümeti suçlayan açıklama yaptı.

"Biden'a kızmanın alemi yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin son grup toplantısında ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesini kullanmasına 'talihsizlik' demekle yetinmişti. Biden'a kızmaya gerek olmadığını söyleyen ve yumuşak tonda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Beceriksiz bir yönetimin Türkiye’yi getirdiği nokta budur" diyerek alınan karar için hükümeti suçlamıştı.

Biden'ı tebrik eden ilk Türk lider olmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden'ı seçim sonrasında tebrik eden Türk lider olmuştu. Biden'ın Türk siyasetine açıkça müdahale etme planları ve 1915 olaylarını "soykırım olarak tanıyacağı" vaadine rağmen Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde davranması tepkiyle karşılanmıştı.

 

Yorumlar

HAKAN Arkaşını söyle bana sana kim olduğunu söyleyeyim...