Kılıçdaroğlu Maltepe Mitinginde alanı boş görünce 13 dakika konuşup bıraktı

Millet İttifakı'nın İstanbul Maltepe'deki mitingi muhalefet için hayal kırıklığı oldu. Kılıçdaroğlu'nun en son çıktığı miting meydanı beklentinin altında kalan kalabalık nedeniyle hayal kırıklığı oldu. Kılıçdaroğlu partisinin en büyük mitinginde sadece 13 dakika konuşup ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu 13 dakika konuşup bıraktı

CHP'nin "Büyük İstanbul Mitingi" hayal kırıklığıyla sona erdi. Millet İttifakı'na üye 6 partinin dolduramadığı Maltepe Meydanında sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, kalabalığın az olduğunu görünce sadece 13 dakika konuşarak sahneden indi. Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu anlarda meydanın yarısının boş olduğu çekilen dronlerda net olarak görünüyordu. Öte yandan, 2018 yılında Muharrem İnce'nin adaylığı sırasında Maltepe Meydanı'nın daha da kalabalık olduğu da karşılaştırılan resimlerde net olarak görünüyor.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Birlikte mücadele ettiğimiz zaman Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yoktur. Az önce genel başkanlarımızı, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarımızı dinlediniz. Ortak akılla yola çıktık. Türkiye Cumhuriyeti bir kişiye teslim etmeyeceğiz. Beraber ve birlikte yöneteceğiz. Akılla, bilgiyle yöneteceğiz. Birikimle yöneteceğiz, ahlakla, erdemle yöneteceğiz. Bu ülkeyi sözüm söz baharı getireceğim baharı, huzuru getireceğim huzuru, herkesi kucaklayacağız, hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz.

Benim saray merakım yok, 6 liderin de saray merakı yok. Sizler gibi yaşıyorum. Sizler gibi yaşamaktan da onur duyuyorum. Allah nasip eder sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığı konutuna oturduğumda yerimiz Çankaya olacak. Söz verdim, en geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli, Afganlı kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağız. Staj ve çıraklık meraklanmayın, gayet iyi biliyorum, çözeceğim. Çalıştınız, kazandınız, prim yatırmadılar. Her hakkı teslim edeceğim. Her hukuku uygulayacağız. Benim Cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var. Onları bilmenizi isterim. Birincisi 5'li Çeteler. Yuh çekmeyin, sandığa gidip oy kullanın. Yuh çekmek kolayı, zor olanı sandığa gitmek. Sandığa giderken bir arkadaşını beraber getirmek.

Cumhur İttifakı'na geçen seçimlerde oy veren birisini ikna edeceksiniz. O zaman gerçek anlamda her bir birey görevini yapmış olacak. Yüzbinlerden söz aldım. 5'li çetelerin yurt dışına paraları nerelere getirdiklerini biliyorum. Amerika'da gökdelenler yaptığını biliyorum. Muhammed Ali Clay'ın çiftliğini nasıl satın aldıklarını biliyorum. Tamamını ama tamamını son centine kadar alıp getireceğim, bu millete vereceğim. Sadece bir işlemden 1 milyarın nasıl götürüldüğünü Meral hanım söyledi.

Onların tamamını kuruşu kuruşuna getireceğim ve size vereceğim. Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem. Onlar diyorlar mı, kul hakkı yemeyeceğiz diye. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Beni hiç sevmeyen ikinci grup uyuşturucu baronları. Söz veriyorum kökünü kazıyacağım. Uyuşturucu baronlarına da bir şey diyemiyorlar. Neredeyse kucaklaşacaklar. Bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Bu ülkeye baharı, huzuru getireceğim. Asla ayrımcılık yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım, hizmet edeceğim. Hiçbir ayrım yapmayacağım."

Kılıçdaroğlu, sadece 13 dakika kaldığı sahnede konuşmasının bir kısmında da ezanın okunmasını bekledi. Ezandan sonra birkaç cümle kuran Kılıçdaroğlu, zaten boş olan alanın daha da boşalmaya başladığını görünce konuşmasını yarıda keserek sahneden indi.

MALTEPE MİTİNGİNDE KİM KAÇ DAKİKA KONUŞTU?

Millet İttifakı'nın İstanbul Maltepe Mitinginde hangi başkan kaç dakika konuştu?

İşte Millet İttifakı'nın "Büyük İstanbul Mitingi"nde başkanların konuşma süreleri:

MUHARREM İNCE'NİN 2018 MİTİNGİ

Muharrem İnce'nin 2018 yılında Maltepe Meydanı'ndaki mitingine yarım milyona yakın insan akın etmişti. 

6 LİDER ARTI 2 BELEDİYE BAŞKANI

6 lider artı iki de belediye başkanının 2023 Maltepe mitingi:

Yorumlar