Kılıçdaroğlu, Esed'e taziye mektubu gönderdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremde hayatını kaybeden Suriyeliler için, (Esed karşıtı muhaliflerden oluşuyordu) Suriye Devlet Başkanı Esed'e taziye mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu, depremin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Esed'e taziye mektubu gönderdi

Depremin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aramayana ve taziyesini bildirmeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e taziye mektubu gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’a taziye mektubu gönderdi.

"6 Şubat tarihinde yaşadığımız büyük deprem felaketi ülkemizi olduğu gibi Suriye’yi de etkilemiş ve büyük acıya boğmuştur" ifadesinin yer aldığı mektupta şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık on beş gündür bölgeyi ziyaret ederek halkıma derman olmaya gayret ediyorum. Ülkemizin ve komşu Suriye halkının kayıplarını yüreğimizde hissettiğimizi bilmenizi isterim. Bu afetin ve yaşadığımız acının bir kez daha gösterdiği gibi, kederlerimizde de ortak ve komşuyuz, Halklarımızın ortak acılarını paylaşıyoruz. Bu vesileyle size ve halkınıza başsağlığı diliyor, ileride kederlerimizi değil ümitlerimizi paylaşmayı umuyorum."

ERDOĞAN'I ARAMADI VE TAZİYE DE BİLDİRMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ne aradı ne de taziye mesajında bulundu. Başta Meral Akşener olmak üzere muhalefetin diğer liderleri ise Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletmişti. 

Kılıçdaroğlu, deprem akşamında gece yarısı yaptığı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hiçbir şekilde görüşmeyeceğini, deprem konusunu hiçbir şekilde siyaset üstü görmeyeceğini, siyasi olarak görmeye devam edeceğini söylemişti.

 

Yorumlar