Kılıçdaroğlu: Bir hafta karanlıkta kalacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdarğlu, eşiyle birlikte bir hatfa boyunca elektrikleri olmayan evde kalacaklarını açıkladı. AK Parti, Kılıçdaroğlu'nun bu eylemine tepki gösterirken, ittifak ortağı Akşener'den de anlamlı bir mesaj geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bir hafta karanlıkta kalacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi. Kılıçdaroğlu, "Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi. Elektrik faturalarına gelen zamları protesto etmek amacıyla, elektrik faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi.

Sosyal medyadan açıklayan Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA DAYANIŞMA TELEFONU

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini arayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile telefonda görüştü. Liderler, bugün itibariyle evinin elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na dayanışma dileklerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Şubat 2022 tarihinde, milyonlarca hanenin sesini duyurmak amacıyla elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMICI HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektriğinin kesildiğini duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, "Geceliği 100 bin liraya otelde kalan CHP Genel Başkanı, aylık 300 liralık faturayı ödememiş. Para hazineden çıkınca mest, kendi cebinden çıkınca protest oluyor. Tutarsızlık ve samimiyetsizlikte marka haline geldiğini bir kez daha kanıtlamıştır" sözleriyle tepki gösterdi.

"EŞİMLE 1 HAFTA KARANLIKTA KALACAĞIZ"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ile birlikte karanlıkta çektiği videoda, "Eylemim karanlıktaki aileler için. Eşimle bir hafta karanlıkta kalacağız" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, temel ihtiyaçlara masraf gözüyle bakılmayacağını vurguladı.

AKŞENER: FATURALARI BEN ÖDEYEBİLİRİM, SELVİ HANIM İÇİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Kırşehir'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun borcunu ödemediği için evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili sorulan soruya yanıt verdi. Akşener, 'Müsaade ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırşehir'in Boztepe ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun borcunu ödemediği için evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu elektrik faturalarını ödememe tutumuyla ilgili olarak, 3,5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesiliyor. 1,5 milyona yaklaşan bir doğal gaz kullanıcısının da doğal gazı kesik. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek amaçlı bir tutum aldı. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesi tabi basının ve herkesin ilgisini çekti. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu umarım 3,5 milyon elektriği kesilmiş haneye dair dikkat çeker. Bu sebeple hem iktidarın hem de zor durumdaki insanların iktidar tarafından problemlerinin çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. O açıdan bu tutumu çok olumlu değerlendiriyorum. Şimdi bir şey daha var. Bu elektrik ve doğal gaz parasının bir şekilde ortadan kaldırılmasının fiyatı ne biliyor musunuz? 1 milyar 225 milyon lira. Yani vergi borcunun silindiği iki firmanın vergi borçlarından daha düşük rakam. Buna dikkat çekmek istiyorum. Tabi bu işte Selvi hanımın durumu zor. Sayın Kılıçdaroğlu sözünü yere düşürmemiş olur. Müsaade ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim. O da Selvi hanım için" diye konuştu.

Emekli şoför olduğu öğrenilen adlı vatandaş Mehmet İnce, ziyareti sırasında Akşener'e, HDP ile iş birliği yapmamalarını istediğini söyledi. Bunun üzerine Akşener, "Bizim HDP ile iş birliğimiz yok. Televizyonlarda benim için o kadar çok şey söyleniyor ki her söylenene inanmayın. Herkesin içinde söylüyorum. Bizim HDP ile iş birliğimiz yok" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin seçim kanununa itirazını kabul etmesini değerlendiren Akşener, "Çok olumlu buldum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi 4 madde için müracaat etmişti. Umarım esastan bozulur." dedi.


 

Yorumlar