Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağını kaldıranın kendisi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, duyanların kulaklarına inanamadığı yeni bir iddiada bulundı.

Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağının kendisi tarafından kaldırıldığını ileri sürdü. 

Sivas'ta Kanal 58'de yayınlanan 'Gündem Özel' programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü meselesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Gücü elinde tutan irade, bir başkasına zarar vermişse o zararını görmesi, bilmesi ve gerekirse artık helalleşelim demesi lazım. Başörtüsü dolayısıyla, gittim bu ailelerle de konuştum. Birisi anlatırken ağladı, nasıl haksızlık yapıldığını, nelerin yapıldığını anlattı. Bunu yapan kim? Devlet. Başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar ama hikaye. Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir. Bunu propaganda aracı olarak hiç kullanmadım. Kadının kılık kıyafetiyle siyasetçi uğraşmaz. Kadın istediği gibi giyinir. Siyasetçinin ne işi var burada?" dedi.

Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki anayasayı değiştirelim, aileyi koruyacakmışız. Bu yasa çıkmasın diye çamura yatıyorlar. Zaten aile korunuyor. Aile toplumun temel taşıdır. Sırf bunu referanduma götüreceğiz falan filan... Orban'la aynı yolda gidersek acaba bir şey yapabilir miyiz diye düşünüyor. Ama Bay Kemal bunu yemez. Bizim samimiyetimize inanıyorlar. Her kadın güzel görünmek ister, ben ona niye müdahale edeyim? Ne hakkım var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı TV'ye tartışmaya davet etmesine de değinen Kılıçdaroğlu, "Siyasetin görevi bu bereketli topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Derin yoksulluk var. Beyefendi oturmuş gel efendim şunu yapalım bunu yapalım. Kendisine söyledim. Yüreğin yetiyorsa TV'de çıkarsın karşıma dedim. O 50 soru sorsun, ben 1 soru sorayım. Benim verilmeyecek hesabım yoktur. Benim çocuklarımın ne iş yaptığını kimse bilmez. Tek hedefim herkes huzur içinde yaşası" dedi.

KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI KALDIRAN YASANIN İPTALİ İÇİN AYM'YE GİTMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağını kaldıran AK Parti ve MHP'nin Meclis'te aldığı kararı Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptal ettirmek isteyen isimler arasında yer alıyordu. Buna rağmen, başörtüsü yasağını kendisinin nasıl kaldırdığı merak konusu oldu.

 

 

Yorumlar