Kazakistan Ordu Günü törenle kutlandı

Kazakistan’da 7 Mayıs Ordu Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkent Astana'daki törene; Kazakistan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı unvanıyla katılan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, askerleri kutladı. Kazakistan Savunma...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan Ordu Günü törenle kutlandı

Kazakistan’da 7 Mayıs Ordu Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkent Astana'daki törene; Kazakistan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı unvanıyla katılan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, askerleri kutladı.

Kazakistan Savunma Bakanı Serik Ahmedov ile birlikte törene katılan birlikleri selamlayan Nazarbayev, daha sonra yaptığı konuşmada Kazakistan’ın bağımsızlıktan sonra profesyonel orduya geçiş anlamında önemli adımlar attığını söyledi. Nazarbayev, Kazakistan’ın istikrarlı bir ekonomisi, uyumlu bir toplumu ve güçlü bir orduya sahip olduğunu ifade etti. Kazakistan’ın dünyanın ilk 30 ekonomisinden bir olması için 2050 Yılı Stratejisi’nin hayata geçirilmesinin önemine de değinen Nazarbayev, kararlı adımlarla ilerleyeceklerini beyan etti.

Kazakistan'da İkinci Dünya Savaşı'na katılan ve yaklaşık 6 bin den fazla gazinin hayatta olduğunu belirten Nazarbayev, bu insanların yeni nesillere örnek olduğunu aktardı. Törende askeri uçakların gösterisi büyük alkış aldı.

CİHAN

Yorumlar